ОСНОВНІ ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ВІТЧИЗНЯНОЇ ЕКОНОМІКИ У СКЛАДІ ЄС - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

ОСНОВНІ ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ВІТЧИЗНЯНОЇ ЕКОНОМІКИ У СКЛАДІ ЄС

15.10.2014 11:44

[Секція 10. Світова економіка та міжнародні економічні відносини]

Автор: Вєтрова Маргарита Сергіївна, студентка Національного Технічного університету України "Київський політехнічний інститут"


За останні кілька років економічна криза в Україні набрала нові обороти. Безробіття, інфляція, корупція, неконкурентноспроможність вітчизняних виробників, прогалини у законодавчій сфері, недосконала система соціального забезпечення та багато інших проблем спостерігається в Україні. Вирішення багатьох проблемних питань, поліпшення стану економіки України в цілому та відкриття нових перспектив можливе при інтеграції до Європейського союзу.

Інтеграція України у ЄС відкриває масштабний ринок збуту аграрної та промислової продукції. Зростання експорту збільшить суму ВНП, підвищить рівень конкурентноспроможності національних товарів та послуг, пожвавить обіг іноземної валюти, що дасть реальне відображення на покращенні економічної ситуації в Україні.

На сьогоднішній день існують певні бар'єри у питаннях прямих іноземних інвестицій у об'єкти національної економіки. Поглиблення інтеграційного процесу нівелює такі бар'єри, що збільшить кількість іноземних інвесторів, чим позитивно вплине на розвиток економіки країни.

Недосконала система судочинства та законодавства буде змінена відповідно до європейських норм.

Інтеграційні процеси запроваджують тісну співпрацю у сфері розробки та впровадження новітніх технологій у різні сфери господарювання. Чим підвищується рівень життя населення, розвиток країни, покращення статусу на світовій арені.

Україна матиме змогу підвищити рівень життя населення до європейського рівня, що передбачає якісну та професійну освіту, медицину, об'єкти інфраструктури тощо.

Інтеграція передбачає прозорість діяльності державних установ та структур. Це дасть можливість зменшити рівень корупції, мінімізувати недоцільні витрати, підвищити якість надання послуг.

Поглиблення інтеграційних процесів у сфері мистецтва та культури підвищить загальний рівень освіченості, культури та духовності у населення, спростить доступ до європейських пам'яток архітектури та мистецтва, відкриє новий рівень міжкультурної співпраці.

Україна зможе займати більш привабливі місця у світових рейтингах. Покращення статусу та іміджу збільшить інвестиційну привабливість, встановить деяку авторитетну позицію у світі.

У разі повної інтеграції до ЄС Україна матиме змогу безперешкодно увійти до таких організацій та об'єднань як: Рада Європи,ОБСЄ, НАТО, Європейський фонд розвитку, Європейська економічна зона та інші.

Інтеграція передбачає спрощену систему отримання вищої освіту у європейських вищих навчальних закладів для українських студентів.

Відкриття кордонів надасть можливість українцям, що мають необхідну кваліфікацію, безперешкодно отримати роботу у країнах ЄС. Це може стати причиною відтоку кадрів закордон, що негативно вплине на вітчизняну економіку. Проте й українські компанії матимуть змогу залучити іноземних спеціалістів до співпраці.

Наразі, питання національної безпеки та цілісності кордонів для України є проблемним. Інтеграція та співробітництво із міжнародними організаціями надасть реальну можливість вирішення військових конфліктів.

Отже, процес інтенсивної інтеграції України до ЄС розпочато. Перспективи розвитку вітчизняної економіки: підвищення доброту населення, створення реальних шляхів індивідуальної реалізації громадян, збільшення об'ємів економіки, двостороння співпраця із міжнародними організаціями, вихід на принципо новий світовий рівень. Зазначені можливості виведуть вітчизняну економіку із затяжної кризи та відкриють нові, перспективні шляхи росту та розвитку.




Література:

1. Представництво ЄС в Україні; режим доступу: http://eeas.europa.eu/delegations/ukraine/index_uk.htm.

2. BBC Україна; режим доступу: http://www.bbc.co.uk/ukrainian/topics/ukraine.

3. Верховна Рада України 1994-2014 програмно-технічна підтримка, відділ баз даних нормативно-правової інформації; режим доступу: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/874-18.

4. Електронне наукове фахове видання "Ефективна економіка" включено до переліку наукових фахових видань України з питань економіки; режим доступу:  http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=1103.

__________________________________

Науковий керівник: ст. викладач, к. е. н. Чупріна М.О.

Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота