ВИЗНАЧЕННЯ ТЕХНОЛОГО-ЛОГІСТИЧНИХ ПАРАМЕТРІВ ТРАНСПОРТНО-ТЕХНОЛОГІЧНИХ СХЕМ ДОСТАВКИ ТАРНО-ШТУЧНИХ ВАНТАЖІВ АВТОМОБІЛЬНИМ ТРАНСПОРТОМ У МІЖМІСЬКОМУ СПОЛУЧЕННІ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

ВИЗНАЧЕННЯ ТЕХНОЛОГО-ЛОГІСТИЧНИХ ПАРАМЕТРІВ ТРАНСПОРТНО-ТЕХНОЛОГІЧНИХ СХЕМ ДОСТАВКИ ТАРНО-ШТУЧНИХ ВАНТАЖІВ АВТОМОБІЛЬНИМ ТРАНСПОРТОМ У МІЖМІСЬКОМУ СПОЛУЧЕННІ

02.12.2014 17:55

[Секція 9. Логістика і транспорт]

Автор: Шуліка Ольга Олександрівна, аспірант, Харківський національний автомобільно-дорожній університет


На ефективність доставки тарно-штучних вантажів (ТШВ) автомобільним транспортом у міжміському сполученні безпосередньо впливає обрана транспортно-технологічної схема доставки (ТТСД). Якщо ТТСД обирається з повної сукупності альтернативних варіантів ТТСД, то така схема вважається оптимальною. Це дозволяє отримати максимальний сумарний ефект роботи всіх учасників процесу доставки при виконанні кожної окремої заявки. 

В роботі [1] запропонована структура логістичної системи доставки ТШВ автомобільним транспортом у міжміському сполученні, в якій враховуються параметри середовища транспортної взаємодії та до складу якої включаються чотири основні схеми логістичних ланцюгів, що описують основні види взаємодії всіх учасників процесу доставки ТШВ у міжміському сполученні з урахуванням їх інтересів та можливостей. При цьому, кожній схемі відповідає своя сукупність альтернативних варіантів ТТСД. 

Враховуючи, що кожна ТТСД є частиною логістичної системи доставки ТШВ у міжміському сполученні, важливе значення набуває аналіз впливу на ефективність ТТСД не лише технологічних, а технолого-логістичних параметрів ТТСД, тому що згідно з визначенням Міжнародної Федерації експедиторських асоціацій FIATA, експедиторські та логістичні послуги - це будь-якого виду послуги, які відносяться до перевезення, консолідації, зберігання, обробки, пакування, вивезення, завезення товарів, а також допоміжні і консультативні послуги і фактично управління всім логістичним ланцюгом.

Теоретичні дослідження в напрямку формування ТТСД ТШВ з позиції детального аналізу транспортно-технологічних операцій на мікрорівні [2] дозволили віднести до множини технолого-логістичних параметрів ТТСД такі параметри, як обсяг партії вантажу; відстань доставки; інтервал надходження заявки; клас вантажу та виконання наступного ряду умов: «точно в термін»; необхідність укрупнення вантажу, поданого до перевезень; повернення порожніх транспортувальних ємностей до вантажовласника (ВВ); виконання навантажувально-розвантажувальних робіт власними силами ВВ без залучення підрядників; виконання перевезення рухомим складом ВВ та умови наявності цеху підготовки вантажів у ВВ. Дані параметри і виступають у якості вхідних параметрів моделі формування ТТСД.

Таким чином, визначено технолого-логістичні параметри ТТСД, ступінь впливу яких на сумарні витрати всіх учасників процесу доставки необхідно буде визначити у подальшому при аналізі результатів експериментальних досліджень з формування ТТСД ТШВ автомобільним транспортом.




Література

1. Нагорний Є.В. Формування варіантів технології доставки тарно-штучних вантажів автомобільним транспортом у міжміському сполученні / Є.В. Нагорний, В.С. Наумов, О.О. Шуліка // Автомобильный транспорт: Сб. науч. тр. – Харьков, 2013. – Вып. 32 – С. 61–66.

2. Нагорний Є.В. Особливості формування схем доставки тарно-штучних вантажів автомобільним транспортом у міжміському сполученні / Є.В. Нагорний, В.С. Наумов, О.О. Шуліка // Автомобильный транспорт: Сб. науч. тр. – Харьков, 2013. – Вып. 33. – С. 77–81.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота