ТАЙМ-МЕНЕДЖМЕНТ В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ ОРГАНІЗАЦІЄЮ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

ТАЙМ-МЕНЕДЖМЕНТ В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ ОРГАНІЗАЦІЄЮ

07.10.2015 17:40

[Секція 2. Менеджмент]

Автор: Поривай Артем Олександрович, Бодня Дмитро Андрійович, студенти, Університет митної справи та фінансів


На сучасному етапі розвитку ринкових відносин в Україні перед великим числом організацій стоїть завдання впровадження технологій тайм-менеджменту. Причиною цьому служать наступні фактори:

1) Тенденції змін соціального та економічного середовища змушують керівників організацій взяти курс на підвищення ролі самоконтролю у прийнятті рішень, розстановки пріоритетів в організації та плануванні роботи персоналу.

2) В організаційній системі підприємства гостро стоїть проблема підвищення ефективності роботи і зростає роль таких нематеріальних активів, як інтелектуальний капітал, лояльність співробітників по відношенню до організації-роботодавця, можливість творчості і самовираження. У даному аспекті розгляду найбільш актуальною стає самостійність співробітника в організації своєї роботи [2, с.64].

3) Зараз система відносин «роботодавець - найманий службовець» виходить на новий ступінь розвитку, коли в організаційній системі підвищується роль особистості співробітника. І впровадження технологій тайм-менеджменту якраз сприяє створенню психологічного комфорту, дає йому «моральну» свободу.

«Мистецтво встигати», тайм-менеджмент, управління часом - одне з найнеобхідніших мистецтв для сучасної людини та будь-якої організації. Тайм-менеджмент як система управління часом включає в себе ряд елементів, які в сукупності дають значне скорочення часу, необхідного для здійснення різних виробничих процесів. До цих елементів відносяться, аналіз використання робочого часу, постановка цілей, які хоче досягти керівник в ході використання тайм-менеджменту, планування робочого часу, вироблення різних методів боротьби з причинами нераціонального використання часового ресурсу.

Впровадження сучасного тайм-менеджменту в організації дає наступні переваги:

1. Організаційні переваги полягають в наявності ясного і чіткого плану і суворого графіка роботи, у зменшенні різних перешкод, в більшій динамічності і послідовності, зниженні витрат часу на менш важливі справи. Крім того, управління часом дозволяє швидше і ефективніше адаптуватися в навколишній обстановці, підвищити ефективність взаємовідносин з іншими людьми та ін.

2. Психологічні переваги. Людина, що знає ціну своєму часу, набуває впевненості в собі і своїх діях, позбувається необхідності постійного вибору і метань від одного заняття до іншого. Вона краще зосереджується на дійсно важливих проблемах, більш стійка і готова до подолання різного роду несподіванок. 

3. Переваги в діловій сфері: підвищується результативність прийнятих рішень, ефективніше відбувається координація із зовнішніми і внутрішніми контрагентами, стає краще видно взаємозв'язок між проблемами та методами їх вирішення та ін.

Зараз у бізнес-середовищі відомий розхожий афоризм: «У майбутньому будуть два типи компаній - швидкі і мертві». Організації, що недооцінюють «фактор часу» і не здатні ефективно управляти часом, просто приречені на втрату найважливішої стратегічної переваги, втрату конкурентоспроможності і на швидке вимирання [1].




Література:

1. Калінін С. І. Тайм-менеджмент: Практикум з управління часом [Електронний ресурс]. ― Режим доступу: http://biblio.royalwebhosting.net/vremya-strategicheskiy-resurs-organizatsii-22957.html

 2. Колесов О.С. Мовний етикет у практиці переговорного процесу / О.С. Колесов, А. В. Вацьківська // Збірник наукових праць ВНАУ. - .Вінниця: ВНАУ, 2011. -№ 2(53), том 3. - С. 61 - 70.

______________________


Науковий керівник: Шукіс Ірина Зігмундовна, кандидат технічних наук, доцент, Університет митної справи та фінансів





Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота