МІЖНАРОДНИЙ РИНОК ПРАЦІ ТА ТЕНДЕНЦІЇ ЙОГО РОЗВИТКУ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

МІЖНАРОДНИЙ РИНОК ПРАЦІ ТА ТЕНДЕНЦІЇ ЙОГО РОЗВИТКУ

14.06.2016 15:37

[Секція 1. Економіка, організація і управління підприємствами, галузями, комплексами]

Автор: Хайрудінов Микита Сергійович, студент, Національний технічний університет України «Київський Політехнічний Інститут»



Формування міжнародного ринку праці – є комплексним процесом, обумовленим переміщенням робочої  сили та політикою світової  інтеграції.  На сьогоднішній день, світовий ринок праці розвивається вкрай динамічно, явище міграції стає повсюдним. Так, експерти Світового Банку  стверджують, що за підсумками 2015 року, кількість мігрантів перевищила 250 мільйонів людей. Найбільшу кількість мігрантів прийняли Сполучені Штати Америки з Мексики – 13 мільйонів трудових мігрантів.


Проблематика при організації міжнародного процесу взаємодії з питань міграції має соціальну напрямленість. Різниці в системах законодавств різних країн не дають змоги створити єдину систему регулювання міграційних потоків та дотримуватися законодавчого порядку. На сьогоднішній день міжнародний ринок  праці характеризується високим ступенем сегментованості. Робоча сила диференційована, і головним критерієм стає якість праці, що визначається кваліфікацією та здібностями працівника, його ставленням до праці та рівнем соціально-економічного мислення. Міжнародні працівники стали частиною міжнародних, політичних, економічних та соціальних структур.


У світі утворилося декілька великих центрів тяжіння мігрантів: Північна та Західна  Європа, США, ОАЕ. Зовнішнє економічне та соціальне середовище стають все більш складними, оскільки державні органи вимушені пристосовуватися до міграційної діяльності, задля зниження соціальної напруги, запобігання економічної кризи у майбутньому та забезпечення стабільного зростання внутрішньої економіки.


Міжнародним корпораціям необхідно мати уявлення про існуючі тенденції і бути готовими швидко реагувати на зміни, що відбуваються. Сучасні економіки різних країн світу дуже сильно взаємопов'язані, тому представники бізнесу, уряду і учасники галузевих ринків повинні взаємодіяти між собою найтісніше.

Трудова політика Української держави ще не набула характеру продуманої державної політики, що пов'язано з вирішенням цілого комплексу складних питань, а саме: необхідністю вивчення кон'юнктури світового ринку праці, вивчення світового досвіду в сфері регулювання потоків робочої сили, налагодження відносин з країнами-імпортерами робочої сили. Необхідно активне використання методології маркетингу в управлінні процесами трудової міграції.


З огляду на наслідки світової економічної кризи і подальшого зростання рівня безробіття, різкого збільшення потоків низько кваліфікованих мігрантів з Близького Сходу, на світову економіку покладено соціальний тягар, більший ніж у минулі роки. У даній ситуації нові робочі місця вкрай необхідні, але очікувати глобального розвитку світового ринку робочої сили в цих умовах буде вкрай складно.





Література:


1. Журнал «Кореспондент» [електронний ресурс] http://ua.korrespondent.net/world/3605032-kilkist-mihrantiv-2015-roku-bude-rekordnoui-eksperty/


2. Томілов В.В. – «Маркетинг робочої сили», СПб, 2008р.


3. Валеев, Т. В. От утечки умов – к их циркуляции / Т. В. Валеев // Независимая Газета. – 2010.



_________________________

Науковий керівник: Савченко Сергій Миколайович, кандидат економічних наук, доцент, Національний технічний університет України "Київський Політехнічний Інститут"



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота