РОЛЬ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНИМИ ЗМІНАМИ НА ПІДПРИЄМСТВІ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

РОЛЬ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНИМИ ЗМІНАМИ НА ПІДПРИЄМСТВІ

28.06.2016 17:21

[Секція 1. Економіка, організація і управління підприємствами, галузями, комплексами]

Автор: Бекмурзіна Аліна Максатівна, студентка, Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"


За результатами досліджень Державної Служби Статистики України спостерігається негативний приріст питомої ваги організацій, що займаються інноваціями: в 2012р. (17,4%), 2013р. (16,8%), 2014р. (16,1%) та питомої ваги підприємств, що впроваджують інновації: в 2012р. (13,6%), 2013р. (13,6%),  2014р. (12,1%) [1]. Зниження інноваційної активності підприємств свідчить про те, що організації підлягають значного впливу факторів зовнішнього і внутрішнього середовища, що знижує рівень інноваційного потенціалу. За таких умов виникає необхідність впровадження інноваційних змін як джерела зміни вектору розвитку чи функціонування в період кризових процесів. 

 У зв’язку з необхідністю пристосування підприємств до турбулентних, змінних умов, необхідно звернути увагу на  формування гнучкої системи управління, яка б забезпечувала адаптивність виробничо-економічної системи підприємства. За підготовки організації до впровадження змін, система управління повинна бути чіткою, зрозумілою, стабільною, надійною, прозорою та ефективною. Для цього доцільним буде застосувати концепцію управління інноваційними змінами (рис. 1.).

У процесі розробки концепції формується сукупність інноваційних ідей по створенню системи інновацій підприємства, здійснюється постановка цілей, проводяться маркетингові дослідження для визначення обсягів збуту продуктових інновацій і т.д. З цієї причини при визначенні концепції, в основі якої лежить сукупність інноваційних змін, розробляється дерево цілей. Після оцінки здійсненності цих цілей визначаються конкретні завдання, які необхідно вирішити в рамках інноваційної діяльності.




Рис.1. Механізм формування концепції управління інноваційними змінами на високотехнологічному підприємстві

Таким чином, концепція управління інноваційними змінами являє собою, по-перше, унікальну стратегічну програму для кожного окремого підприємства. По-друге, це складний комплекс взаємопов'язаних за ресурсами, термінами і виконавцям заходів, спрямованих на досягнення конкретних цілей і завдань розвитку високотехнологічного підприємства.




Література:

1. Офіційний сайт Державної Комісії Статистики України [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://ukrstat.org/uk/operativ/ operativ2005/ni/ind_rik/ind_u/2002.html

2. Зайцев А.В.Стратегия управления инновационными изменениями в период глобальной трансформации системы мирового хозяйствования. Российское предпринимательство./ А.В. Зайцев/  — 2015. —75-86 с.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота