ПІДГОТОВКА ПЕРСОНАЛУ ЯК ОСНОВНИЙ ЧИННИК У ЦИКЛІ ОРГАНІЗАЦІЙНИХ ЗМІН - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

ПІДГОТОВКА ПЕРСОНАЛУ ЯК ОСНОВНИЙ ЧИННИК У ЦИКЛІ ОРГАНІЗАЦІЙНИХ ЗМІН

24.04.2017 11:31

[Секція 2. Менеджмент]

Автор: Пєхова Діана Віталіївна, студентка, Харківський навчально-науковий інститут ДВНЗ «Університет банківської справи»


У сучасних умовах бізнесу важко уявити компанію, яка могла б досягти успіху в довгостроковому періоді без проведення змін. 

Серед управлінців існує думка про те, що при проведенні організаційних змін імовірність успіху становить близько 30%. Джон Коттер, грунтуючись на аналізі сотні компаній, що виробляють масштабні стратегічні зміни, з'ясував, що в більш ніж 70% ситуацій «зміни або не проводилися в повному обсязі, або провалювалися, або здійснювалися, але із запізненням, перевищенням бюджету або викликаючи сильне роздратування співробітників» [1].

Організаційні зміни супроводжуються опором з боку персоналу. Виділяють наступні етапи підготовки персоналу до змін:

Етап 1. Усвідомлення змін. Роз'яснення цілей і процесу змін. Важливим аспектом системи комунікацій є вміння керівників роз'яснити значимість цілей.

Для цього використовується триступенева схема розмови: - поставити мету; - підкреслити важливість; - запросити згоди і розуміння.

Етап 2. Мотивація на зміни. Реакція на зміни у всіх співробітників різна. Процес сприйняття змін у компанії дуже неоднорідний. Оскільки організаційні зміни вимагають часу на реалізацію, то і ставлення людей змінюється в міру розгортання «змінних» подій. Головна причина опорів персоналу – страх втрати і страх перед невідомим і незрозумілим. Основні принципи подолання опору персоналу організаційним змінам - максимально відкрите і чесне спілкування керівництва з підлеглими всіх рівнів, максимум інформації про те, що відбувається, додаткове навчання співробітників і залучення їх до процесу прийняття рішень [2].

Етап 3. Розвиток колективу. Створення команд зміни. Команди зміни формуються в організаціях, коли необхідно провести планове або незаплановане перетворення важливих складових. Важливо виділяти і активізувати агентів змін.

Етап 4. Впровадження змін. Лідерство в управлінні змінами. В умовах змін управління персоналом вимагає від керівника особливої уваги. На цьому етапі головним є підтримка цілей компанії в період змін.

Етап 5. Закріплення змін. Після закінчення проекту змін проводиться оцінка досягнутого, проведення зборів з підведення підсумків змін. У разі необхідності, коригують програму подальших дій компанії або відмовляються від ідеї подальшого впровадження [2].

Зміни здійснюють самі люди. Саме люди керують подіями, і саме працівники компанії будуть здійснювати в ній зміни. Однак це станеться в тому випадку, якщо керівництво буде обговорювати плановані зміни зі службовцями [3]. Організації, які успішно реалізують зміни, беруть до уваги точку зору своїх працівників, яких ці зміни зачіпають, це принципово важливо для довгострокового успіху проекту. Організація, яка заздалегідь продумає, як залучити персонал у процес змін, буде успішна в своїх починаннях.




Література:

1. Коттер Дж. Попереду змін / Дж. Коттер / М .: "Олімп-Бізнес", - 2014. - 256 с.

2. Масленнікова Н.П. Управління розвитком організації / Н.П. Масленникова. - М.: Центр економіки і маркетингу, 2002. - 304 с.

3. Реген В.О., Ткаченко О.А. Управління комплексним розвитком підприємства. - СПб .: Вид-во Вернера Регена, 2006. - 256 с.

_________________________

Науковий керівник: Ізюмцева Наталія Володимирівна, доцент, кандидат економічних наук, Харківський навчально-науковий інститут ДВНЗ «Університет банківської справи»



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота