РЕАЛІЗАЦІЯ КОНЦЕПЦІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ НА ПІДПРИЄМСТВІ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

РЕАЛІЗАЦІЯ КОНЦЕПЦІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ НА ПІДПРИЄМСТВІ

31.05.2017 23:36

[Секція 1. Економіка, організація і управління підприємствами, галузями, комплексами]

Автор: Кунчев Максим Сергійович, студент, Національний технічний університет України «КПІ ім. І. Сікорського»


В останні роки в Україні було створено досить багато різних підходів, щодо втілення концепції сталого розвитку на підприємствах, але при цьому практичний механізм не досконалий. Тому перехід до сталого розвитку здебільшого залишається поза увагою, хоча і є дискусійним. Тому необхідно дослідити основні тенденції та проаналізувати основні фактори, які можуть сприяти реалізації концепції сталого розвитку.

Формування і реалізація концепції сталого розвитку підприємств промисловості - це досить складна і багатопланова дія, яка відбувається на мікро- і макрорівнях під впливом різноманітних факторів зовнішнього середовища і внутрішнього стану підприємства. Отже, важливо вибудувати не просто систему управління формуванням і реалізації стратегії сталого розвитку підприємств промисловості, а систему, що забезпечує результативність діяльності підприємств на всіх його етапах, ділянках і в усіх формах [1].

Для бізнесу підприємства, сталий розвиток означає прийняття бізнес-стратегій і видів діяльності, які відповідають потребам підприємства і зацікавлених сторін в той самий час захищають, підтримують і зміцнюють людські і природні ресурси, які будуть необхідні в майбутньому [2].

Це визначення покликане допомогти бізнес-директорам застосовувати концепцію сталого розвитку в свої організаціях.

З більш широкої точки зору, очевидно, що в інтересах бізнесу, працювати в умовах здорового навколишнього середовища і економіки. Настільки ж очевидно, що на глобальній основі, зростаючої і стійкої економіки в країнах, що розвиваються варто забезпечити найкращі можливості для розширення ринків [3].

Розробка ефективної структури управління в інтересах сталого розвитку вимагає рішення як процес прийняття рішень і управління. Концепція сталого розвитку повинна бути інтегрована як в бізнес-плануванні так і в управлінні інформаційної системи і системи управління. Найвище керівництво повинне надавати звіти, що вимірюють виступ проти цих стратегій[4].

Можна зазначити, що сталий розвиток підприємства – це поступова зміна всіх показників стійкості підприємства, здатного протистояти безладу, зберігаючи при цьому цільність і основні властивості. Стійкість розвитку підприємства повинна забезпечуватися на основі врахування впливу зовнішнього середовища і вдосконалення стратегічного управління  всередині підприємства з метою підвищення ефективності його діяльності і безперервного розвитку[4]. Для кожного підприємства важливо не просто зберігати стійкість, але і домагатися сталого розвитку. Щоб оцінити можливість сталого розвитку підприємства, необхідно проаналізувати фактори, що впливають на нього.

Література:

1. Осипов А.Н., Колотилин Б.А., Ларионов И.В. Организационно-экономические основы интегрированного управления инновациями // Инновации. 2010. № 2 (136). С. 87-90. 

2. Белоусов В.Л. Формирование набора типових элементов управления инновационных инфраструктур // Инноватика и экспертиза: сб. науч. тр. М.: ФГУ НИИ РИНКЦЭ, 2009. Вып. 1(3). С. 25-38. 

3. Підвищення інформаційної відкритості бізнесу через розвиток корпоративної нефінансової звітності. Аналітичний огляд корпоративних нефінансових звітів, 2008-2011 / А. Н. Шохін [и др.]. М .: РСПП, 2012.

4. Пакулін С. Л. Управління сталим розвитком сучасного підприємства // Траєкторія науки Електронний науковий журнал . – 2016. – № 3(8)



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота