ЛЕГАЛІЗАЦІЯ КРІПТОВАЛЮТИ В УКРАЇНІ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

ЛЕГАЛІЗАЦІЯ КРІПТОВАЛЮТИ В УКРАЇНІ

27.11.2017 16:44

[Секція 7. Господарське право. Господарське процесуальне право. Фінансове право. Банківське право]

Автор: Шашиєв Раміль Сардарович, студент, Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого


Сучасна тенденція розвитку кріптовалюти в світі є дуже динамічною. Сьогодні існує велика кількість електронних грошей. Наприклад : Bitcoin Cash, Ethereum, Bitshares та інші. Моя увага зупинилась на розгляді Bitcoin.

На сьогоднішній день в Україні немає чітко сформованих законів та законодавчого закріплення Bitcoin. Я вважаю, що в умовах кризи, коли люди вже не вірять банкам та фінансовим установам, легалізувати Bitcoin було би доцільним . Світова практика з цього погляду, дуже цікава і різноманітна. Наприклад у Германії  Bitcoin має статус бартера. Німці можуть розраховуватися за що завгодно, і для цього не потрібно платити ніяких внесків. Вони оподатковуються тільки тоді, коли  біткоіни міняється на євро. За біткоіни вони можуть купувати навіть автомобілі. Я пропоную звернути увагу на такі позитивні зміни, після легалізації Bitcoin в Україні, а саме: люди можуть повністю контролювати свої грошові засоби, зручне користування без посередників по всьому світі, додатковий вид податків в бюджет України, можливість додаткового заробітку населення, немає жорсткої централізації.

НБУ не встановлює відповідальність за використання криптовалюти,а суди, розглядаючи суперечки щодо віртуальних розрахунків, приходять до одноголосної думки, що криптовалюта не є ні річчю, ні майновими правами і взагалі не несе в собі ніяких матеріальних ознак.

Що стосується кримінальної відповідальності за використання криптовалюти. Проаналізувавши судову практику в Україні з цього питання, я не знайшов жодного вироку стосовно притягнення до кримінальної відповідальності за користування, або зберігання Bitcoin і кріптовалюти в цілому Так чи інакше, незалежно від позиції і рішень уряд, віртуальні гроші з кожним днем все більше заполоняють світ і Україну в тому числі. Моя позиція, це поступова легалізація Bitcoin в Україні.

______________________________

Науковий керівник: Дуравкін Павло Михайлович, кандидат юридичних наук, доцент кафедри фінансового права, Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого

Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота