РОЛЬ ІННОВАЦІЙНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ОРГАНІЗАЦІЇ БУХГАЛТЕРСЬКОМУ ОБЛІКУ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

РОЛЬ ІННОВАЦІЙНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ОРГАНІЗАЦІЇ БУХГАЛТЕРСЬКОМУ ОБЛІКУ

27.11.2017 17:42

[Секція 5. Математичні методи, моделі та інформаційні технології в економіці]

Автор: Лозоцька Катерина Сергіївна, студентка, Національний університет біоресурсів і природокористування України, м.Київ


Інформаційні технології відіграють значну роль в організації бухгалтерського обліку . Їх використання дають можливість підвищити  якість обробки облікової та аналітичної інформації на підприємствах,знижувати матеріало- та енергоємність окремого виробництва; допомагають створити сприятливі умови для розвитку економіки, полегшити організацію комунікацій на всіх рівнях управління.

На сьогоднішній день вітчизняний ринок інформаційних систем і технологій бухгалтерського обліку насичений пакетами прикладних програм,розробниками яких є здебільшого зарубіжні компанії,проте спостерігається і розвиток вітчизняних технологій ведення обліку.

Інформаційні технології (ІТ) – це комплекс методів і процедур, за допомогою яких реалізуються функції збирання, передавання, оброблення, зберігання та доведення до користувача інформації в організаційно-управлінських системах з використанням обраного комплексу технічних засобів[1,c.30].

Метою функціонування інформаційних систем та технологій в бухгалтерському обліку на підприємстві є надання зацікавленим особам необхідної та повної інформації для прийняття в майбутньому обґрунтованих управлінських рішень при виборі альтернативних варіантів використання наявних ресурсів. Найбільш вдало охарактеризував сутність ІІТ у бухгалтерському обліку професор М.Т.Білуха, який зазначає, що це сукупність принципово нових засобів і методів обробки обліково-економічної інформації, передавання, зберігання та відображення інформаційного продукту (даних) з найменшими витратами згідно із закономірностями того економічного середовища, в якому розвивається ІІТ [2,c.520].

Виділяють основні принципи їх застосування в бухгалтерському обліку:

- забезпечення можливості  вирішення завдань обліку, аналізу і контролю за їх постановками, а також вихідними даними незалежно від складності і наявності формальних математичних моделей задач;

- забезпечення спілкування кінцевого користувача  з системою автоматизації на професійному рівні, надання вхідної, результатної інформації у звичній та прийнятій для користувача формі, а також створення умов роботи, при яких він би здійснював процеси управління та пошук нових рішень.

Інтранет (Intranet) – підвищує ефективність взаємодії співробітників підприємства, прискорює документообіг між структурними підрозділами, оптимізує процеси планування та прогнозування, підвищує ефективність управління на всіх рівнях. 

Екстранет (Extranet)- це розподілене інформаційне середовище, яке об’єднує всі філії компаній, підприємств, її партнерів та клієнтів. Екстранет не лише активізує і підвищує ефективність ділових зв’язків підприємства, але дозволяє привертати нових партнерів по бізнесу ,а також нових клієнтів, надаючи їм можливість користуватись певною частиною своєї інформації.

Література:

1. Бенько М.М. Новітні інформаційні технології в бухгалтерському обліку / М.М. Бенько // Вісник Львівської комерційної академії. – Сер.: Економічна. – Львів : Вид-во ЛКА. – 2011. – Вип. 35. – С. 29-33.

2. Плескач В.Л. Інформаційні технології та системи / Плескач В.Л., Рогушина Ю.В., Кустова Н.П. [підруч.] – К. : Книга, 2004. – 520 с.

________________________

Науковий керівник: Саяпіна Таїсія Петрівна,старший викладач, Національний університет біоресурсів і природокористування України, м.Київ

Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота