ТАЙМ-МЕНЕДЖМЕНТ ЯК ТЕХНОЛОГІЯ ЕФЕКТИВНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОЧОГО ЧАСУ ПЕРСОНАЛУ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

ТАЙМ-МЕНЕДЖМЕНТ ЯК ТЕХНОЛОГІЯ ЕФЕКТИВНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОЧОГО ЧАСУ ПЕРСОНАЛУ

29.05.2018 19:02

[Секція 3. Маркетинг]

Автор: Третьякова Марія Олегівна, студентка, Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського


Люди, які вміють управляти своїм часом, знають, що завжди можна знайти стільки справ, скільки виконати одній людині не під силу. Тому, вони дуже вибірково підходять до вирішення питання: на що витрачати свій час. Освоївши прийоми тайм менеджменту, можна не тільки будете встигати більше за менші часові відрізки, але й зможете працювати спокійніше, зосередженіше, а також краще контролювати своє життя. Тайм-менеджмент, або управління часом, - це система, спрямова¬на на узгодження своїх дій із часом [1, с. 59]. І доки працівники фірми не вміють керувати своїм часом, до тих пір фірма буде зазнавати збитків, або ж не використовувати весь по- тенціал і, як результат, не буде розвиватись.

Тайм-менеджмент або управління часом - це дія або процес тренування свідомого контролю над кількістю часу, витраченого на конкретні види діяльності, при якому спеціально збільшуються ефективність і продуктивність [3 с. 67]. Однак згідно принципом Парето, лише 20 % всіх справ призводять до 80 % бажаного результату [2 ,с.12]. Отже, використання часу співробітників необхідно раціоналізувати таким чином, щоб спрямувати всі основні зусилля саме на ті 20 % заходів, які дадуть 80 % приросту ефективності організації.

Знання основних законів тайм-менеджменту допоможе ефективно використовувати час:

1. Принцип Ейзенхауера. Необхідно розділити справи на чотири щаблі важливості: тер­міново-важливо, терміново-неважливо, нетерміново-важливо, нетерміново-неважливо. Важливі та термінові справи потрібно робити самому, не відкладаючи. Справи нетермінові, але важливі необхідно робити, хоча зазвичай саме для них і не вистачає часу. Справи термі­нові, але неважливі можна делегувати, скорочувати, виключати [4, с. 59].

2. АВС аналіз. У цій моделі справи поділяються на три типи: важливі, неважливі та інші. Коли ми плануємо день, ми повинні включити в нього обов’язково справу А, кілька справ В і намагаємося виключити справи С. Якщо треба написати звіт, і ця справа категорії С. Якщо ми будемо довго відкладати цю справу, вона поступово може перейти в категорію В, а потім і в А [3, с. 76].

3. Закон Паркінсона. Паркінсон установив, що робота займає весь відведений на неї час. Тобто, якщо Ви відвели для написання звіту час зранку і до обіду, не сподівайтеся, що Вам вдасться виконати його за півгодини. Якщо Ви відведете на написання звіту півгодини, можливо, ви укла­детеся не більше ніж у 40 хвилин. [3 с. 44].

Тайм-менеджмент допомагає більш ефективно використовувати не тільки робочий час, а й час відпочинку. Зокрема, рекомендується не брати роботу додому, організувати побут так, щоб він займав мінімум часу, заздалегідь ретельно планувати вільний час і слідувати цим планам, зокрема регулярно практикувати емоційне (театри, концерти, виставки і т. П.) І фізичне (спорт , фітнес) перемикання. 

Висновок. Отже, якщо достатньо «якісно» вивчити питання тайм-менеджменту і впроваджувати його на підприємстві, то це допоможе вирішити багато питань та продуктивно використовувати робочий час, підвищити рівень трудової дисципліни, покращити якість роботи персоналу та інше.

Список використаної літератури:

1. Гранин Д. М. Что такое управление временем и что оно может мне дать / Д. М. Гранин – СПб. : Прайм-Еврознак, 2004. – 34 с.

2. Кох, Р. Закон Парето или Принцип 8020 [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.arbuz.uz/t_pareto.html. 

3.  Управление временем [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.wikipedia.org/wiki

4. Мерзлякова Е. А. Эффективный тайм-менеджмент для офисного работника / Е. А. Мерзлякова – СПб. : Питер, 2007. - 264 с.

__________________________

Науковий керівник: Герасимчук Вікторія Володимирівна, Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота