ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ УПРАВЛІННЯ КАДРАМИ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ УПРАВЛІННЯ КАДРАМИ

29.09.2018 19:23

[Секція 2. Менеджмент]

Автор: Бражник Діана Геннадіївна, Запорізький національний університет


На сьогоднішній момент тема «управління кадрами»є досить актуальною. Навіть висококваліфіковані спеціалісти, професіонали та знавці своєї справи, без досвідченого керівника – всього лише маса людей. На плечі керівника покладається саме чого досягне колектив,та яким буде кінцевий результат.Сьогодні підприємства, якими керують сучасні умови ринку, вимагають надзвичайно високий рівень професіоналізму від кадрів [1].

Під принципами управління персоналом слід розуміти правила, норми та основні положення, якими керуються керівники під час управління кадрами.

Управліннякадрамиздійснюється на базі таких основнихпринципів:

- принцип розподілу праці. Значення даного принципу полягає в тому, що управління кадрами має діяти одностайний та єдиний механізм. Слід враховувати також те, що керівник повинен враховувати різні рівні професійної підготовки та спеціалізації кадрів.

- принцип дотримання кадрами дисципліни.

- принцип професіоналізму. Сутність даного принципу полягає в гармонійному поєднанні професіоналізму та компетентності, що є головною умовою досягнення працівниками успішних результатів.

- принцип сполучення індивідуальних та групових інтересів. Принцип має на меті найбільш повне узгодженнята сполучення колегіальності у прийнятті рішень, які стосуються загальних питань, з індивідуальною відповідальністю за реалізацію даних рішень.

- принцип рівності. Кожен робітник повинен дотримуватися правил, які поставлені перед колективом, а також кожен робітник має такі ж права, як і інший працівник, якщо вони знаходяться на одному рівні.

- принцип збереження складу персоналу. Діяльність керівника повинна зосереджуватися на збереженні у колективі професіоналів, але методи роботи повинні постійно оновлюватися, відповідно до вимог сьогодення. Також керівник повинен протидіяти дезінтеграції професіоналів на різних ієрархічних рівнях. 

- принцип пристосування до несталості умов діяльності. Керівник повинен сприяти збільшенню знань, переосмисленню накопиченого досвіду, усуненню встановлених стереотипів, мотивувати працівників до самовдосконалення. Водночас він повинен посилювати впевненість щодо успішної реалізації нових та незвичайних задач, повинен використовувати інноваційні методи задля подолання консервативного настрою, пануючого всередині колективу.

- принцип ефективної роботи кадрів. Принцип пов'язаний зі співвідношенням витрат та конкретних результатів діяльності працівників [2].

Отже, управління кадрами – це динамічний та складний процес. Саме від керівника залежить результат діяльності працівників та успішне виконання поставлених задач. Від керівників вимагається не інтуїтивне чи абстрактне уявлення щодо принципів, а вони повинні володіти знаннями, як дані принципи систематизуються, класифікуються та використовуються в певному виді діяльності.

Література:

1. Марк А. Оценка персонала : [учебное пособие] / А. Марк, Е. Брайан, У. Беккер. – K. : Вильямс, 2007. – 432 с.

2. Крушельницька О.В. Управління персоналом : [навч. посіб.] / О.В. Крушельницька. – К. : Кондор, 2003. – 296 с.

__________________

Науковий керівник: Малтиз Вікторія Віталіївна, кандидат економічних наук, доцент, Запорізький національний університет



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота