СУТНІСТЬ START-UP ПРОЕКТІВ НА ПІДПРИЄМСТВАХ У РОЗРІЗІ ІТ-ТЕХНОЛОГІЙ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

СУТНІСТЬ START-UP ПРОЕКТІВ НА ПІДПРИЄМСТВАХ У РОЗРІЗІ ІТ-ТЕХНОЛОГІЙ

09.05.2019 10:54

[Секція 1. Економіка, організація і управління підприємствами, галузями, комплексами]

Автор: Лінива Ірина Сергіївна, студентка 2 курсу спеціалізації «менеджмент та бізнес-адміністрування», факультет менеджменту та маркетингу Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»; Гук Ольга Володимирівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри менеджменту, факультет менеджменту та маркетингу Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»


Наразі економіка України знаходиться у стані градації від традиційної економіки до ринкової. У зв’язку з цим, у підприємств виникає все більше труднощів з підтриманням своїх ринкових позицій. 

Впровадження інновацій є довгостроковим ефективним методом конкурентної боротьби підприємства, адже наслідком цього стає поява нових потреб споживачів, зменшення собівартості продукту і надходження нових інвестицій.

Саме Start-up (стартап) проекти і є однією із технологій впровадження інновацій. Компанія їх створює задля отримання прибутку методом реалізації перспективної ідеї на основі інновацій або інноваційних технологій. Основна відмінність стартап проектів – обов’язкова націленість виходу на арену світового ринку. На жаль, Україна не здатна на сьогоднішній день скласти конкуренцію іншим країнам на світовому ринку – start-up і має низькі показники венчурних інвестицій. Але, не дивлячись на низку труднощів в діяльності на даному ринку, перевагою є відсутність жорсткої конкуренції в Україні, і це надає для підприємців-початківців можливість відносно легкого проходження вхідних бар’єрів [1].

Один із відомих фахівців по стартапам С. Бланк вважає, що стартап – це «компанія-початківець або партнерство, або тимчасове товариство, що створене для пошуку бізнес-моделі, яку можна повторити і поширити» [3].

Однією із найпоширеніших форм стартап-проектів є інформаційно-технологічні стартапи. В умовах сьогодення ІТ реалізуються, як правило, у формі стартапів. ІТ-стартапи є динамічними, швидко реагують на потреби ринку та зміни в організації виробничого процесу.

Статистики розвитку стартапів в Україні немає, проте, згідно даних фахівців в цій сфері [2], щороку створюється близько 300-500 стартапів. Загалом, за останніми підрахунками на ринку постійно функціонує приблизно 900 бізнес-проектів, з яких 150 є досить стабільними, однак з них виживають і залишаються на ринку від 20 до 40 стартап-проектів. 

Щодо впровадження ІТ-стартапів на підприємствах – це є хорошою перспективою модернізації роботи підприємства, адже дані дії зумовлять оптимізацію виробництва, зменшення витрат, підвищення авторитету підприємства, і як наслідок – зростання прибутку.

Отже, стартап-проекти є надзвичайно важливим елементом економіки, оскільки пов’язані із введенням у виробництво та економіку в цілому інновацій та інноваційних технологій, розвитку вітчизняної економіки зокрема.

Література:

1. «Удосконалення методу оцінки інвестиційної привабливості підприємства» Економічні проблеми сталого розвитку : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої пам’яті проф. Балацького О. Ф. (м. Суми, 2426 квітня 2013р.) : у 4 т. / за заг. ред. О. В. Прокопенко. – Суми: Сумський державний університет, 2013. Т. 1. C. 103-105.

2. Інтерв’ю з експертами українського Інтернет-ринку. AIN.UA: Український Інтернет-журнал. 18.03.2015 URL: http:// ain.ua (дата звернення: 26.04.2019).  

3. Blank, S. (2015). Search versus Execute URL: http:// steveblank.com (дата звернення: 26.04.2019).  



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота