ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ КОНТРОЛІНГУ ЛЮДСЬКИХ РЕСУРСІВ НА ПП«АЛЕКС V» - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ КОНТРОЛІНГУ ЛЮДСЬКИХ РЕСУРСІВ НА ПП«АЛЕКС V»

22.05.2019 14:52

[Секція 1. Економіка, організація і управління підприємствами, галузями, комплексами]

Автор: Черняєва Олександра Олександрівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки та управління підприємством, Навчально-науковий інститут менеджменту, економіки та фінансів Президентського університету ПрАТ «ВНЗ «МАУП»; Зеркаль Лілія Віталіївна, студентка ПрАТ «ВНЗ «МАУП»


Фазу формування інструментальної бази контролінгу можна вважати початковим етапом створення служби контролінгу на підприємстві. На цьому етапі відбувається організаційна підготовка процесу впровадження системи контролінгу на підприємстві, приймається рішення про необхідність запрошення зовнішніх консультантів або ж використанні внутрішніх ресурсів, можливий також варіант створення на підприємстві проектної групи, що включає як експертів з боку, так і штатних фахівців. 

Уповноважена група встановлює мети контролінгу, приймає рішення про організації системи, здійснює календарне планування й контроль робочого процесу, вибирає робочі групи, установлює пріоритети системи, здійснює контроль проектного бюджету й координує всі заходи щодо впровадження системи контролінгу на підприємстві. Досвід впровадження системи контролінгу показав[1,С.15], що залежно від величини підприємства і якості наявних інструментів управління процес впровадження концепції контролінгу на підприємстві займає від 12 до 24 місяців. Щоб не збільшувати цей процес на більш тривалі строки, необхідно встановити докладний календарний план всіх заходів, що припускає одночасне здійснення декількох напрямків. 

Для практичної реалізації на ПП«Алекс V» нами був розроблений календарний план впровадження системи контролінгу строком на 18 місяців (рис.1). Проектування системи контролінгу включає конкретизацію її підсистем з погляду функціональних, інструментальних й організаційних рішень. При цьому повинна бути забезпечена координація в рамках підсистеми інформаційного забезпечення й підсистеми планування й контролю й між ними; здійснена розробка й адаптація до умов даного підприємства наступних




інструментів: системи стратегічного й оперативного планування й бюджетування на підприємстві; методики аналізу відхилень планових і фактичних показників; системи звітності, орієнтованої на конкретних користувачів; методики розрахунку ефективності інвестицій і поточної діяльності; системи інформаційного забезпечення управління.

Література:

1. Дайле А. Практика контроллинга/ А.Дайле: Пер. с нем. / Под ред. и с предисл. М.Л. Лукашевича, Е.Н. Тихоненковой. –М.: Финансы и статистика, 2001.–336 с.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота