ВДОСКОНАЛЕННЯ ЛОГІСТИЧНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

ВДОСКОНАЛЕННЯ ЛОГІСТИЧНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА

17.09.2019 15:17

[Секція 9. Логістика і транспорт]

Автор: Черняєва Олександра Олександрівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки та управління підприємством, Навчально-науковий інститут менеджменту, економіки та фінансів Президентського університету ПрАТ «ВНЗ «МАУП»; Кушнір Юлія Олексіївна, студентка ПрАТ «ВНЗ «МАУП»


В сучасних умовах господарювання, на жаль, служба логістики на українських підприємствах, як правило, відсутня. Виключеннями є лише окремі спільні підприємства, на яких іноземні інвестори переносять прогресивний досвід у вітчизняний бізнес[1, с.5].

Актуальність логістики обумовлена тим, що на українських підприємствах при побудові організаційних структур управління широко розповсюджений функціональний підхід.

Організаційно-управлінському механізму приватного підприємства «Алекс V властива низка  недоліків, які потребують оперативного втручання з метою їх подолання й вдосконалення.

Управлінський механізм ПП «Алекс V» характеризується тим, що відсутня точна дата відвантаження товарів. Запуск партій деталей, а також купівля предметів постачання здійснюється не в міру скорочення запасу до точки замовлення, а спорадично. Розміри партій, що закупаються та запускаються - неекономічні. Великі запаси маскують неефективність управлінських процедур. 

Потенційний товар виробляється не тоді, коли потрібно споживачеві, а тоді коли це вигідно постачальнику. Отже, недоліки виробничо-збутової координації ПП «Алекс V» проявляються в неякісному обслуговуванні клієнтів.

Організаційний механізм ПП «Алекс V» характеризується тим, що відповідальність за здійснення виробничих функцій децентралізована. Підприємство має функціональні схеми організації. Його монофункціональні відділи роз'єднані, інформаційні зв'язки розвинуті слабко, а висота бар'єрів, що розділяють, є дуже високою. Конкуренція вимагає великих зусиль на координацію. 

Для організаційної побудови за функціональною ознакою характерними є ряд особливостей: повільний процес прийняття рішень; ієрархічний порядок взаємовідносин; відсутність взаєморозуміння між представниками спеціалізованих служб; слабкі зв'язки по горизонталі; розвинута система вертикальних взаємодій.

ПП «Алекс V» слід впроваджувати новий логістичний організаційно-управлінський механізм саморегулювання з курсом на розвиток інтеграційних процесів. Якщо при функціональній спеціалізації типовим є авторитарний стиль управління, то при інтеграції - координаційно-демократичний. При логістичному підході організаційні форми із багатофункціональних повинні перетворитися на міжфункціональні з “орієнтацією на споживача”.

Таким чином, для вдосконалення логістичного менеджменту на підприємстві ПП «Алекс V», пропонується:

удосконалити систему управління за рахунок укрупнення відділів та створення інтегрованих служб;

змінити набір функцій відділу збута та маркетингу і привести їх у відповідність з теорією, тобто покласти на відділ лише маркетингові функції;

створити службу логістики, що дозволить покращити координацію між взаємопов'язаними функціями постачання, підтримки виробництва, збуту; 

удосконалити кадрову роботу з метою залучення на підприємство кваліфікованих логістів та фінансових менеджерів, підвищення компетенції керівного персоналу транспортно-складського господарства;

впровадити ЕОМ у транспортно-складське господарство та автоматизувати процес декларування вантажів.

Література:

1. Magee J.F., Copacino W.C., Rosenfield D.B. Modern Logistics Management: Integrating Marketing and Physical Distribution. - New York: John Wiley, 2002.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота