ІНФОГРАФІКА ЯК МЕТОД ВІЗУАЛІЗАЦІЇ СТАТИСТИЧНИХ ДАНИХ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

ІНФОГРАФІКА ЯК МЕТОД ВІЗУАЛІЗАЦІЇ СТАТИСТИЧНИХ ДАНИХ

16.12.2019 17:27

[Секція 3. Маркетинг]

Автор: Лобода Олена Сергіївна, студентка факультету аграрного менеджменту, Національний університет біоресурсів і природокористування України, м. Київ; Чухліб Алла Василівна, кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри статистики та економічного аналізу, Національний університет біоресурсів і природокористування України м. Київ


Актуальним на сьогодні є представлення інформації у зрозумілому, наглядному, легкосприйнятному вигляді. Інфографіка - один із методів ефективної візуалізації даних, що допомагає добре запам’ятовувати інформацію, пояснювати складні речі просто.

Вперше інфографіка з’явилася в 1982 р. у загальнонаціональній щоденній газеті USA Tоday. На сьогоднішній день цей метод візуалізації не втрачає своєї популярності. Інфографіка спрямована активізацію сприйняття інформації, завдяки використанню графічних інструментів.

Слід відрізняти інфографіку від звичайної візуалізації. В першу чергу, інфографіка має повну залежніть від конкретного набору даних. Тоді як одну й ту саму візуалізацію можна використовувати з різними наборами даних. По-друге, візуалізація дає змогу робити самостійні висновки, вона не має історії. Основною метою інфографіки є інформування, відображення зроблених автором висновків.

Інфографіка здійснюється в наступній послідовності: 1) визначення теми; 2) створення смислової концепції: збір інформації, аналіз даних та їх систематизація; 3) побудова блоків тексту з певною інформацією; 4) розробка графічного ескізу інфографіки; 5) художнє оформлення інфографіки: комбінування текстових та візуальних елементів.

Відокремлюють чотири типи інфографіки:

- статична інфографіка – містить факти і числа, відображає їх взаємозалежність та взаємозв’язок;

- динамічна – представляє розвиток явища/ процеса у динаміці;

- відеоінфографіка – дає можливість наочно донести до користувача інформацію, викладену у вигляді інфографіки;

- інфографіка–інструкція – відображає послідовність дій для пояснення певних процесів і навчання.

За типом джерела інфографіка поділяється на аналітичну, що будується за аналітичними матеріалами; новинну – створюється під певну новину в оперативному режимі; реконструкційну, що використовує за основу дані про будь-яку подію і відтворює динаміку подій у хронологічному порядку (рис. 1, 2). 




За способом відображення даних розрізняють три види інфографіки: статична – зображення без анімації, динамічна – включає елементи анімації, інтерактивна – дає можливість користувачам перетворювати зміст інформації.

Отже, інфографіка залежить від джерел і набору даних, способу їх відображення з метою активізації сприйняття інформації.

Література:

1. Використання інфографіки для візуалізації правових даних. URL: http://www.onua.info/word/PZ15.pdf

2. Інфографіка: навчальний посібник / під наук. ред. Р. В. Пазюк. Чернівці: Чернівецький нац. ун-т, 2017. 107с.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота