ВДОСКОНАЛЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ТОВ «ПАНАЦЕЯ-ФАРМ» НА ОСНОВІ ЇЇ КОМПЛЕКСНОЇ АВТОМАТИЗАЦІЇ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

ВДОСКОНАЛЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ТОВ «ПАНАЦЕЯ-ФАРМ» НА ОСНОВІ ЇЇ КОМПЛЕКСНОЇ АВТОМАТИЗАЦІЇ

17.02.2020 18:37

[Секція 2. Менеджмент]

Автор: Черняєва Олександра Олександрівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки та управління підприємством, Навчально-науковий інститут менеджменту, економіки та фінансів Президентського університету ПрАТ «ВНЗ «МАУП»; Бєлашов Іван Ігорович, студент ПрАТ «ВНЗ «МАУП»


Мережа аптек ТОВ «Панацея-Фарм» здійснює продажі, тому багато бізнес-процесів тут таких, як і в звичайному магазині, але в аптечній справі існує чимало специфічних бізнес-процесів, що вимагають нестандартного підходу та інших алгоритмів рішення.

По-перше, аптечні мережі працюють з величезним асортиментом і практично всі товари мають терміни придатності. Це пред'являє специфічні вимоги до інформаційної системи(ІС), яка повинна розташовувати функціоналом для обліку термінів придатності декількох тисяч позицій. ІС повинна дозволяти переглядати і вибирати товарні позиції, переміщаючись по каталогу товарів, створюючи підгрупи в межах однієї групи товару, допомагати оперативно шукати препарат в процесі роботи з клієнтом.

По-друге, в аптеках ведеться суворий партійний облік відповідно до вимог GMP, особливо якщо є власне виробництво. 

Сьогодні вимога ринку - це системи управління з можливістю прогнозування попиту, управлінням поставками, товарною номенклатурою, оптимізації складських запасів та ін. Величезну допомогу у вирішенні цих важливих завдань надасть автоматизація процесів торгівлі. Розробимо ієрархію цілей проекту комплексної автоматизації ТОВ «Панацея-Фарм» за допомогою критеріїв SMARТ [1, С. 35]. 

Конкретність мети(S): автоматизація основних бізнес-процесів аптек ТОВ «Панацея-Фарм» за допомогою електронного торгівельного обладнання та автоматизованої системи управління.

Вимірність цілі(M): автоматизація процесів закупівлі товару, повернення, роздрібного продажу, взаєморозрахунків з контрагентами.

Досяжність мети(A): це процес, який знаходиться в тимчасовому проміжку між двома подіями – моментом постановки мети і моментом отримання кінцевого результату. 

Орієнтованість на результат(R): сам по собі контроль над бізнесом можна умовно вважати результатом, а от досягнення контрольованого і керованого бізнесу, поза всяким сумнівом, є результатом.

Визначення у часі(T): оптимальним терміном впровадження в нашому випадку вважається термін в один місяць. 

При автоматизації аптек, практично всі експерти зауважують збільшення товарообігу, скорочення витрат, зростання виручки і прибутку. За рахунок формалізації технологічних процесів: покращуються показники продаж і динаміка розвитку аптеки в цілому; обороти виростають на 10-40 %; збільшується асортимент лікарських засобів.

Один з важливих результатів автоматизації - розширення можливостей по боротьбі ТОВ «Панацея-Фарм» зі зловживаннями: ІС дозволяє повністю контролювати хід всіх основних процесів і оборот товарів усередині системи. Крім того, посерійний облік і перевірка забракованих серій, наявні сьогодні в кожній серйозній ІВ для аптек, - важливі функції, що перешкоджають попаданню на прилавки неякісного товару. Істотно поліпшується робота з планування закупівель і поставок, що відбивається на динаміці діяльності розподільного центру та окремих торгових точок.

На основі експертної оцінки припускаємо, що за рахунок автоматизації, виручка аптек збільшитися на 30%, крім того, за рахунок терміналів оплати - ще на 5%. У сукупності ми вважаємо, що виручка аптек зросте на 35%. Впровадження комплексної автоматизації, здатне підвищити ефективність роботи ТОВ «Панацея-Фарм» і зміцнити його фінансовий стан.

Література: 

1. Doran, G. T. (1981). There's a S.M.A.R.T. way to write management's goals and objectives. Management Review, Volume 70, Issue 11(AMA FORUM), pp. 35-36.

 

Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота