НАВЧАННЯ ПРАЦІВНИКІВ ЗА ДОПОМОГОЮ E-LEARNING - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

НАВЧАННЯ ПРАЦІВНИКІВ ЗА ДОПОМОГОЮ E-LEARNING

18.11.2020 12:29

[Секція 1. Економіка, організація і управління підприємствами, галузями, комплексами]

Автор: Цупрова Вікторія Станіславівна, студентка, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна


Постійно намагаючись підвищити ефективність та продуктивність праці, корпорації, а також малі та середні підприємства шукають спосіб отримати та зберегти конкурентну перевагу на ринку. Розвиток інтелектуального капіталу підприємства та розуміння важливості цих знань стає основою для досягнення бажаних результатів. Електронне навчання - це один із способів, який дозволяє працівникам отримувати та поновлювати знання, необхідні для виконання своїх обов’язків. 

Вивченням даної теми займалось багато сучасних дослідників та науковців, серед яких: Ганиш О. Я., Ларионова С., Клименських М. В., Ліщинська Л. Б. та інші.

Метою статті є дослідження існуючої та потенційної ролі електронного навчання як засобу навчання, розвитку навичок та оцінки персоналу підприємства.

Електронне навчання - процес навчання на основі застосування інформаційних технологій, тобто доставку навчального контенту через усі електронні носії. Е-learning набуло поширення понад двадцять років тому у зв'язку з широким розповсюдженням персональних комп'ютерів [1].

Е-learning може бути дуже ефективним видом навчання для всіх типів корпорацій. Головною перевагою є його гнучкість – тобто є можливість додавання керівництвом навчальних матеріалів у будь-який час для, а також відкритий цілодобовий доступ персоналу до необхідної інформації [2]. Також різноманітні технології, які служать основою навчання, дають більше можливостей для індивідуального підходу до розвитку навичок кожного робітника. Матеріал можна адаптувати до власних потреб, отже, є більший контроль над процесом навчання. Це доступно, економить час і забезпечує отримання бажаних результатів. На відміну від традиційного навчання, воно є економічно вигідним завдяки зменшенню часу та грошей, витрачених на поїздки.

Також електронне навчання відіграє важливу роль у підвищенні обізнаності керівництва в інформаційній сфері та оволодінні сучасними технологіями, комп’ютеризації частини діяльності, адже забезпечує зворотній зв’язок та взаємодію персоналу з викладачами (керівництвом) [3].

Можна простежити ефективність e-learning, беручи до уваги поточну ситуацію в світі. Саме завдяки можливості продовжувати навчання дистанційно, більшість навчальних закладів змогли продовжити освітній процес під час карантину, а окремі підприємства змогли організувати свою роботу і проводити навчання персоналу віддалено.

Якісне впровадження системи e-learning в компанії дозволяє домогтися високих результатів продуктивної діяльності, вирішити питання підвищення кваліфікації та освіти персоналу, а також затратити мінімум часу і коштів.

Використані джерела:

1. Ганиш О.Я., Колодій Р.С., Озірковський Л.Д. Особливості використання систем дистанційного навчання для підвищення кваліфікації працівників підприємства. Науковий вісник НЛТУ України. 2017. Т.27, №10. С.156-160.

2. Дистанционное обучение персонала: плюсы и минусы. URL: https://synergycorp.ru/articles/10/194/ (дата звернення 30.10.2020)

3. Л.Б.Ліщинська. Дистанційне навчання як сучасна освітня технологія: матеріали міжвузівського вебінару, м. Вінниця, 31 березня 2017 р., Вінниця, 2017, 102 с.

4. Руководство директора по персоналу, під ред. Ларионової С., ТОВ «Рынок Медиа», Київ, 2010. 3029 с.

________________ 

Науковий керівник: Петряєв Олексій Олександрович, кандидат економічних наук, доцент кафедри маркетингу, менеджменту та підприємництва, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота