РЕЄСТРАЦІЯ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ В ОРГАНАХ КАЗНАЧЕЙСТВА - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

РЕЄСТРАЦІЯ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ В ОРГАНАХ КАЗНАЧЕЙСТВА

25.11.2020 20:44

[Секція 4. Бухгалтерський облік, аналіз і аудит]

Автор: Пінчук Тетяна Анатоліївна, кандидат економічних наук, доцент, Херсонський національний технічний університет; Янчукова Альона Сергіївна, магістр, Херсонський національний технічний університет


Для здійснення своєї діяльності бюджетна установа (розпорядник бюджетних коштів) або установа, яка отримує кошти з бюджету (одержувач бюджетних коштів), бере на себе зобов'язання перед різними організаціями, постачальниками та підрядниками про оплату за надані товари, виконані роботи або послуги.

Після отримання товарів, робіт та послуг установа на підставі укладеного договору здійснює платежі відповідно до взятих бюджетних зобов'язань, якщо інше не встановлено законодавством.

Для контролю за використанням бюджетних коштів на органи Казначейства покладені функції реєстрації та обліку зобов'язань, що бере на себе установа в процесі свої діяльності.

Поняття термінів бюджетне зобов'язання, бюджетне фінансове зобов'язання, зобов'язання, фінансове зобов'язання наведено у БКУ та Порядку № 309.

Розпорядники бюджетних коштів беруть бюджетні зобов'язання в межах бюджетних асигнувань, установлених кошторисами (планами використання бюджетних коштів), з урахуванням планів асигнувань (за винятком надання кредитів з бюджету) загального фонду бюджету, планів надання кредитів із загального фонду бюджету, планів спеціального фонду бюджету (за винятком власних надходжень бюджетних установ та відповідних видатків), помісячних планів використання бюджетних коштів відповідно до статті 48 БКУ.

За спеціальним фондом бюджету розпорядники бюджетних коштів беруть бюджетні фінансові зобов'язання виключно в межах відповідних фактичних надходжень спеціального фонду бюджету (відкритих асигнувань (виділених коштів), залишків коштів на спеціальних реєстраційних рахунках розпорядників бюджетних коштів (в частині власних надходжень) та бюджетних асигнувань, встановлених кошторисами (планами використання бюджетних коштів) з урахуванням планів спеціального фонду бюджету (за винятком власних надходжень бюджетних установ та відповідних видатків), помісячних планів використання бюджетних коштів.

Розпорядники бюджетних коштів протягом 7 робочих днів з дати взяття бюджетного зобов’язання подають до відповідного органу Казначейства Реєстр бюджетних зобов’язань розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів (далі - Реєстр) на паперових (у двох примірниках) та електронних носіях і оригінали документів або їх копії, засвідчені в установленому порядку, що підтверджують факт узяття бюджетного зобов’язання (п.2.2 Порядку № 309).

Розпорядники бюджетних коштів протягом 7 робочих днів з дати прийняття ними до виконання бюджетного фінансового зобов’язання, якщо інше не передбачено бюджетним зобов’язанням, подають до відповідного органу Казначейства Реєстр фінансових зобов’язань на паперових (у двох примірниках) та електронних носіях, а також оригінали документів або їх копії, засвідчені в установленому порядку, що підтверджують факт узяття бюджетного зобов’язання та бюджетного фінансового зобов’язання (п.2.4 Порядку № 309).

Література:

1. Бюджетний кодекс України від 08.07.2010 р. № 2456-VI.

2. Порядок реєстрації та обліку бюджетних зобов'язань розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів в органах Державної казначейської служби України, затверджений наказом Мінфіну України від 02.03.2012 р. № 309.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота