МЕНЕДЖМЕНТ 2021 РОКУ: ВИКЛИКИ ТА ШЛЯХИ ЇХ ПОДОЛАННЯ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

МЕНЕДЖМЕНТ 2021 РОКУ: ВИКЛИКИ ТА ШЛЯХИ ЇХ ПОДОЛАННЯ

20.12.2021 22:29

[Секція 2. Менеджмент]

Автор: Пазюра Наталія Вячеславівна, здобувач вищої освіти, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»; Воржакова Юлія Петрівна, кандидат економічних наук, доцент, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»


Пандемія відобразилась на всіх сферах людського життя. Бізнес-середовище не виняток – воно зазнало багатьох змін: як позитивних, так і негативних. Насамперед, нестабільність соціально-економічної ситуації зумовила низку трансформацій, які створили для менеджерів нові виклики та завдання.

Дистанційна робота та технології. Дистанційна робота для багатьох стала нормою організації праці, однак не всі і не відразу змогли адаптуватися до нових викликів. Першорядним для кожного підприємства стало питання, чи готове воно успішно організувати свою роботу в онлайн-режимі і чи має для цього достатньо ресурсів. Друге питання, яке постало перед менеджерами, полягало в тому, щоб усі співробітники мали необхідні умови для повноцінного виконання своїх обов’язків, зокрема належне технічне забезпечення та доступ до потрібної інформації. 

Продуктивність. В умовах дистанційної роботи особливої актуальності набув контроль продуктивності праці підлеглих та в разі потреби створення нових способів його здійснення. Для вирішення цієї проблеми оптимальним стало використання спеціальних інструментів, які зазвичай існують у вигляді додатків та інтернет-платформ.

Здоров’я підлеглих. Здоров’я людини завжди було однією з найголовніших її цінностей, а в часи пандемії питання його збереження набуло особливого значення. Інвестиція у підтримку здоров’я співробітників може вважатись не лише проявом матеріальної, але й нематеріальної мотивації, адже дарує підлеглим відчуття безпеки та своєї важливості у компанії.

Фінанси та працевлаштування. Фінансові труднощі та втрата роботи були поширеними явищами у 2020 р., що лишились актуальними і в наступному. Менеджерам варто взяти до уваги питання, як саме компанія може підтримати співробітників у час нестабільності та невизначеності (як фінансово, так і морально). Особливого значення у таких ситуаціях набуває прогнозування, зокрема шляхом аналізу стану галузі прорахувати всі можливі ризики як для підприємства, так і самих співробітників. Хоча це не дає змоги мати точну інформацію щодо майбутнього, але може допомогти у визначенні потенційних проблем та способів їх вирішення.

Діджиталізація набирає обертів. Менеджери все частіше зіштовхуються з потребою удосконалення програмного забезпечення. При цьому їм необхідно розуміти, що для ухвалення правильного рішення слід акцентувати увагу на основних потребах підприємства. Варто обирати такі платформи і програми, які задовольнятимуть і компанію, і клієнтів.

У сучасному світі потрібно прийняти той факт, що світ мінливий. Це допоможе як втримати баланс у ситуації нестабільності, так і знайти можливості для подолання всіляких викликів та в майбутньому досягти успіхів. Аналіз проблем 2021 року стане першим кроком до готовності менеджерів до можливих непрогнозованих ситуацій. 

Література:

1. Top Business Challenges and HR Trends to Help You Run Your Business Effectively in 2021 : веб-сайт. URL: https://business.tutsplus.com/articles/business-challenges-and-hr-trends--cms-36386 (дата звернення : 16.12.2021).

2. The top 15 challenges facing today`s managers (and what to do about them) : веб-сайт. URL: https://www.growthengineering.co.uk/challenges-facing-managers-today/#tracking-team-productivity (дата звернення : 16.12.2021).



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота