ВИКОРИСТАННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ ПРИ ВИВЧЕННІ ЮРИДИЧНИХ ДИСЦИПЛІН - Научное сообщество

Вас приветствует Интернет конференция!

Приветствуйем на нашем сайте

Рік заснування видання - 2014

ВИКОРИСТАННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ ПРИ ВИВЧЕННІ ЮРИДИЧНИХ ДИСЦИПЛІН

30.11.2015 23:23

[Секция 3. Гражданское и семейное право. Гражданское процессуальное право. Коммерческое право. Жилищное право. Обязательственное право. Международное частное право. Трудовое право и право социального обеспечения]

Автор: Гордєєва Ольга Іллівна, викладач-методист вищої категорії, Харківський автомобільно-дорожній технікум



Процеси глобалізації у світі, соціально-економічний прогрес, інтеграція України в європейський простір значно збільшили потребу у фахівцях, які в професійній діяльності здатні співпрацювати з діловими партнерами з інших країн у безпосередньому контакті або опосередковано через сучасні технічні засоби і різноманітні носії інформації. Володіння однією або двома іноземними мовами стало невід'ємною складовою підготовки сучасного фахівця з правознавства.



Основною задачею підготовки спеціалістів-юристів є формування конкурентоспроможного фахівця на ринку праці. Останнім часом все частіше при вивченні правознавчих дисциплін виникає потреба володіння іноземними мовами. У період швидкого розвитку економічних і комерційних зв'язків з діловими колами закордонних країн зростає роль та посилюється необхідність вивчення іноземної мови з орієнтацією на її практичне застосування в професійній діяльності. Тому вивчення іноземної мови у студентів значно зросла спочатку через необхідність, потім зацікавленість і нарешті - потребу у самовдосконаленні знання іноземної мови. Студенти мають чітко усвідомлювати необхідність оволодіння іноземною мовою, відчувати внутрішню потребу в навчанні. 



Викладачам юридичних дисциплін необхідно сформувати активну діяльності студентів у процесі вивчення іноземної мови професійного спрямування особливо у поза навчальний час шляхом: залучення студентів до підготовки до захисту курсових робіт іноземною мовою; роботи з перекладу проспектів і подальшим виданням довідників для внутрішнього користування; складання термінологічних словників зі спеціальності двома - трьома мовами; підготовки оперативних інформаційних матеріалів зі спеціальності до семінарських занять, конференцій. Дані прийоми зберігають, підтримують і посилюють зацікавленість студентів до іноземної мови в подальшій професійній діяльності.



 Нові інформаційні технології, які надають можливість пошуку необхідної інформації у світовій мережі Інтернет, потребують від юристів не тільки удосконалених мовних навичок (говоріння, читання, аудіювання, письма), а й здатності швидко та якісно переробляти великі обсяги інформації, адекватно перекладати необхідний мовний матеріал на рідну мову, і навпаки.



Теоретичне значення іноземної мови у професійній діяльності юриста полягає у введенні в практичний обіг юридичної термінології в аналоговому значенні iноземних мов. Практичне значення досліджень полягає в тому, що їх результати можуть бути використані, як при складанні галузевих термінологічних словників, так i відповідних правових договорів за участю іноземних контрагентів. З розвитком міжнародних зв'язків кожного року збільшується приток інвесторів до України, що зумовлює нагальну потребу застосовування знання іноземної мови у практичній діяльності юристів. 



Збільшення кількості зовнішньоекономічних договорів з їх викладом двома мовами (українська та іноземна) вимагає від юристів високого рівня володіння іноземною мовою. Вивчення спеціальної юридичної термінології іноземною мовою значно полегшує процес укладання договорів та досягнення угоди з усіх його істотних та додаткових умов. 



Володіння іноземною мовою юристом надає йому можливість при оформленні договорів пересвідчитися в правильності викладу змісту досягнутої сторонами угоди.











Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференции

Конференции 2024

Конференции 2023

Конференции 2022

Конференции 2021

Конференции 2020

Конференции 2019

Конференции 2018

Конференции 2017

Конференции 2016

Конференции 2015

Конференции 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота