УДОСКОНАЛЕННЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ НА ОСНОВІ ІНФОРМАЦІЙНО- КОМУНІКАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Научное сообщество

Вас приветствует Интернет конференция!

Приветствуйем на нашем сайте

Рік заснування видання - 2014

УДОСКОНАЛЕННЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ НА ОСНОВІ ІНФОРМАЦІЙНО- КОМУНІКАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

04.02.2017 14:54

[Секция 3. Гражданское и семейное право. Гражданское процессуальное право. Коммерческое право. Жилищное право. Обязательственное право. Международное частное право. Трудовое право и право социального обеспечения]

Автор: Гордєєва Ольга Іллівна, Харківський автомобільно-дорожній технікум


Сьогодні Україна стала на інноваційний шлях розвитку і опанування високих технологій як змісту суспільної трансформації. Медіа засоби стали невід'ємною частиною життя людства, його культури, що змінює умови навчання, праці, відпочинку. Разом з тим, вони стали творцями віртуальної реальності, самостійними посередниками між суб'єктами соціальної взаємодії, розповсюджувачів і тиражувальників інформації для аудиторії.

Під впливом інформаційних технологій відкриваються нові перспективи для підвищення ефективності освітнього процесу, що призводить до зміни самої парадигми освіти. Змістом базової освіти стає фундаментальна технологічна грамотність, яка повинна доповнити функціональну грамотність індустріального суспільства.

Це означає, що функціонально грамотним є той, хто вміє виконувати роботи в рамках технологій, бути користувачем технологічних приладів. Підвищуються вимоги до якості управління освітою на всіх її організаційних рівнях, а також управління навчально-виховним процесом, і водночас до якості освіти (рівня знань, умінь і навичок, компетентностей).

На сучасному етапі широкого впровадження новітніх засобів інформаційно-комунікаційних технологій (далі - ІКТ) в освіті особливого значення набуває проблема вивчення її впливу на результати навчально - виховного процесу, психофізіологічний розвиток студентів, формування їх особистісних психічних та інтелектуальних якостей.

Одне з головних завдань освіти в умовах розвитку інформаційного суспільства - навчити студентів використовувати сучасні інформаційні та комунікаційні технології - технології, пов'язані зі створенням, збереженням, передачею, обробкою і управлінням інформацією.

Професійна підготовка студентів в ідеальному варіанті має максимально повно гармонізувати навчальний процес, наукові досягнення з ІКТ і потреби ринку. Безумовно, зміст та якість вищої освіти залежать від рівня впровадження інформаційно-комунікаційних технологій.

Застосування ІКТ в аудиторії потрібне і мотивовано тим, що вони дозволяють ефективно організувати групу та самостійну роботу в учбовому процесі, дозволяють індивідуалізувати процес навчання, щоб покращити практичні навички студентів, підвищити інтерес до викладання, активувати навчання студентів та розвитку їх творчого потенціалу.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференции

Конференции 2024

Конференции 2023

Конференции 2022

Конференции 2021

Конференции 2020

Конференции 2019

Конференции 2018

Конференции 2017

Конференции 2016

Конференции 2015

Конференции 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота