АКТУАЛЬНІ НАПРЯМКИ ТРАНСФОРМАЦІЇ ТА РОЗВИТКУ ГАЛУЗЕЙ НАУКИ ТА ОСВІТИ - Научное сообщество

Вас приветствует Интернет конференция!

Приветствуйем на нашем сайте

Рік заснування видання - 2014

АКТУАЛЬНІ НАПРЯМКИ ТРАНСФОРМАЦІЇ ТА РОЗВИТКУ ГАЛУЗЕЙ НАУКИ ТА ОСВІТИ

07.02.2024 13:58

[2. Юридические науки]

Автор: Конончук Богданна Ростиславівна, студент, Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова


Вивчення історичного минулого, правильна передача складних і суперечливих етапів вітчизняної історії недостатньо пов'язані з пошуком оригінальних відповідей на питання, які ставить життя. Система освіти ще недостатньо виховує високі духовні прагнення та естетичні смаки. Але, безумовно, історична свідомість і національна ідентичність відіграють важливу роль у громадянській поведінці учнів та студентів [2]. 

Науково-технічна революція спонукає до безперервного здобуття знань. Однак це не однорідна структура. 

Особливого значення слід надати забезпеченню навчального процесу обладнанням, комп’ютерною технікою, матеріалами, і, звичайно, кваліфікованому стимулюванню праці викладачів. Розвиток, відбудова та культурні здобутки України як нації, у поєднанні із загальним процесом цивілізаційного розвитку, підняли питання освіти на вищий рівень. Адже держава чи народ без сучасної системи освіти не може мати майбутнього, відтворювати свої культурні цінності, забезпечувати конкурентоспроможність своїх економічних та інтелектуальних ресурсів на світовому ринку, відновлювати та підтримувати свої демократичні інститути [2]. 

Для сучасної України освіта, завдяки своїй інтелектуальній енергії та відродженим моральним принципам, має стати однією з умов і гарантій історичного переходу держави до нового демократичного суспільства із соціально орієнтованою ринковою економікою. Більше того, міжнародний досвід свідчить, що освіта не тільки сприяє збереженню культурних цінностей і соціальним перетворенням, пов'язаним з науково-технічним прогресом і оновленням знань, але й визнається інвестицією передового людства, яка окупиться в майбутньому [4]. 

Розвиток науки в сучасному суспільстві призвів до "вертикальної" інтеграції науки, тобто до тенденції наближення науки до практики і, в цьому контексті, до злиття фундаментальної та прикладної науки. У науці як сукупності знань відбуваються значні зміни, які поглиблюють процес диференціації та інтеграції наукового знання. 

Сучасна наука характеризується зростаючим взаємозв'язком між багатьма різними дисциплінами та інтегративною тенденцією в розвитку кожної з них  [3]. 

З розвитком науки можливості сприйняття реальності постійно розширюються. Це означає, що чим вищий рівень розвитку науки, тим більше можливостей для глибшого пізнання дійсності [1]. 

Від науки чекають не лише розробок способів прискорення зростання виробництва, а й відкриття нових напрямків його розвитку, нового типу його організації. Це принципово нові суспільні потреби, і в такій формі вони ніколи перед наукою не ставились. За допомогою науки можна передбачити виникнення суспільних та природничих явищ, і це є показником її внутрішньої зрілості й ефективності [1]. 

Література:

1. https://i-soc.com.ua/ua/news/stan-i-perspektivi-nauki-v-ukraini-za-danimi-soc

2. https://osvita.ua/vnz/reports/sociology/12353/

3. https://osvita.ua/vnz/reports/philosophy/13152/

4. http://www.student-works.com.ua/kursovi/bjd/167.html 



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференции

Конференции 2024

Конференции 2023

Конференции 2022

Конференции 2021

Конференции 2020

Конференции 2019

Конференции 2018

Конференции 2017

Конференции 2016

Конференции 2015

Конференции 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота