ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ДО УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ У СФЕРІ ЮРИДИЧНОГО БІЗНЕСУ - Научное сообщество

Вас приветствует Интернет конференция!

Приветствуйем на нашем сайте

Рік заснування видання - 2014

ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ДО УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ У СФЕРІ ЮРИДИЧНОГО БІЗНЕСУ

26.04.2024 13:28

[1. Экономические науки]

Автор: Никитюк Ростислав Ігорович, аспірант, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя; Машлій Галина Богданівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри менеджменту та адміністрування, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя


Практика роботи у сфері юридичного бізнесу вимагає використання інноваційних методів управління персоналом, які повинні відзначатися високим ступенем ефективності їх застосування. Системно та  якісно організована робота з персоналом, що є спрямованою на формування відданості й лояльності членів команди, дозволяє створити підґрунтя нарощування людського капіталу юридичної компанії, досягнути зростання результативності роботи залучених фахівців, забезпечити їх утримання і подальший розвиток. 

При цьому надзвичайно важливим є використання сучасних персонал-технологій. Як зазначають науковці, технологія управління персоналом у сучасному розумінні є наукою управління, механізмом взаємозв'язку об'єктом та між суб'єктом управління персоналом, системою взаємодії між керівниками й працівниками, стратегією вироблення рішень, включаючи й тактику їх виконання, що стосуються управління кадровим складом підприємства. До основних груп персонал-технологій можна віднести такі їх види: навчальні, підбору та найму персоналу, персонал-технології контролю праці персоналу; підвищення ефективності роботи персоналу; персонал-технології позикової праці, а також інформаційні персонал-технології [1]. 

Слід зауважити, що у процесі розроблення та впровадження інноваційної стратегії управління персоналом існує потреба врахування результатів детально проведеного аналізу сильних та слабких сторін трудового колективу організації, а також впливу факторів зовнішнього та внутрішнього середовища, що можуть спричинити зміни його роботи.

Результати, які можуть бути отримані юридичними фірмами від реалізації нововведень у сфері управління персоналом, наведені на рис. 1. 




Рисунок 1. Результати, які планується отримати юридичними фірмами від реалізації нововведень у сфері управління персоналом (сформовано авторами)

Отже, удосконалення методів управління діяльністю суб’єктів юридичного бізнесу, що здійснюють своє функціонування в умовах жорстокої конкуренції, яке спрямоване на зростання інтелектуального потенціалу організацій, вимагає постійного пошуку шляхів використання інноваційних підходів до управління персоналом. Саме це є одним із головних чинників  розвитку юридичних фірм шляхом набуття вмінь та сучасних навиків  розпорядження людськими ресурсами, а також формування ефективно функціонуючої команди працівників.

Література:

1. Волянська-Савчук Л.В., Мацишина М.В.  Використання  iнноваційних персонал-технологій в управлінні персоналом на підприємствах. Економіка і органiзацiя управлiння. Випуск 1 (33). 2019.  С. 33-42.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференции

Конференции 2024

Конференции 2023

Конференции 2022

Конференции 2021

Конференции 2020

Конференции 2019

Конференции 2018

Конференции 2017

Конференции 2016

Конференции 2015

Конференции 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота