ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ СТРАТЕГІЧНИХ АГРОАЛЬЯНСІВ - Научное сообщество

Вас приветствует Интернет конференция!

Приветствуйем на нашем сайте

Рік заснування видання - 2014

ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ СТРАТЕГІЧНИХ АГРОАЛЬЯНСІВ

30.11.2017 10:41

[Секция 1. Экономика, организация и управление предприятиями, отраслями, комплексами]

Автор: Петренко Вікторія Сергіївна, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки, фінансів і підприємництва, Херсонський державний університет


Дослідженню стратегічного співробітництва між фірмами приділяється все більше уваги в вітчизняній науковій літературі, що відображено зростаючою часткою та збільшенням ділової практики стратегічних альянсів у Україні. Виділяють дві основні точки зору розгляду стратегічних агроальянсів : перша полягає в основному в вивчені основних умов, що сприяють формуванню союзу (мотивація для формація союзу або намір), інша зайнята дослідженням економічної ефективності союзу, наслідками та впливом альянсів на фірми-партнери. 

Останнім часом деякі дослідники почали вивчати питання, пов'язані з динамікою агроальянсу, що має сприяти проведенню досліджень що стосуються динаміки альянсу шляхом об'єднання елементів з двох потоків. Основні аргументи зосереджені про взаємозв'язок між умовами формування, результатами та впливом надинамічної еволюції альянсів. Спираючись на ресурсний погляд фірма, що свідчить про конкурентні переваги, випливає на преференційний доступ до ідіосинкратичних ресурсів, особливо з нечітких знань[1, с.83]. 

Підхід до формування союзу з ресурсної перспективи традиційно визначив фокус на існуючих компетенціях (або їх відсутності) що може стимулювати фірми до вступу в нові союзи, а не до умов, які визначають цю можливість. Грунтуючись на припущеннях, визначено, що фірми самі по собі не можуть створити всі ресурси і можливості, необхідні для ефективного процвітання та розвитку, виходячи з цього співробітництво можна розглядати як життєво необхідний способ поєднання ресурсів для використання нових бізнес-можливостей. Проте той факт який фірма може сприймати для стратегічних дій, може мати значний вплив на соціальний структурний контекст, в якому він розміщений, також повинен бути прийнятий до уваги.  Звідси поєднання ресурсного бачення фірми з точки зору мережі, з урахуванням вбудованості фірми в соціальному та структурному контексті, співпраця підіймається з динамічної, та має синергетична перспективу. 

Більшість західних фірм зосереджуються на явних активах, які можуть бути створений за допомогою аналітичних навичок і конкретних форм усних та візуальних презентацій і включений в дочірню компанію. Через це фокус на обмін явних активів, більшість фірм наближаються до співпраці з точки зору взаємодоповнюваності та прагнуть ідентифікувати видимі, відповідні знання, пов'язані з можливостями, які можуть бути перенесені та включені у батьків тверда. Швидше за все стратегічні альянси, , зможуть досягти успіху, коли їхні партнери володіють допоміжними активами і, таким чином, фірма буде шукати активів, які вона вважає бракуючими, але життєво необхідними для виконання його стратегічних цілей. 

Традиційний погляд полягає в тому, що шукаючи і застосовуючи ці відповідні активи, фірма, крім того, повинна мати такі ж або подібні їм області, оскільки тільки така подібність дозволить зрозуміти тонкощі нового знання, а також його придатність до унікальних обставин фірми. Домінуюча інтерпретація полягає в тому, що фірма буде шукати активи, що доповнюють її власні, особливо коли це дозволяє та полегшує поглинання інших подібних активів. Ця інтерпретація виходить з стратегічного союзу, і свідчить, що виявлення та володіння додатковими активами сприяє формуванню міжнародного стратегічного аграрного альянсу.

Література:

1. Кузьмін О.Є., Горбаль Н.І. Управління міжнародною конкурентоспроможністю підприємства: Підручник. О.Є., Кузьмін— Львів: Компакт-ЛВ, с. 205.

Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференции

Конференции 2024

Конференции 2023

Конференции 2022

Конференции 2021

Конференции 2020

Конференции 2019

Конференции 2018

Конференции 2017

Конференции 2016

Конференции 2015

Конференции 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота