УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ ПРОЄКТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ КРЕДИТНО-ФІНАНСОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ - Научное сообщество

Вас приветствует Интернет конференция!

Приветствуйем на нашем сайте

Рік заснування видання - 2014

УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ ПРОЄКТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ КРЕДИТНО-ФІНАНСОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

23.02.2023 14:00

[1. Экономические науки]

Автор: Бардась Артем Володимирович, доктор економічних наук, НТУ “Дніпровська політехніка”; Авраменко Олександр Олексійович, аспірант кафедри менеджменту, НТУ “Дніпровська політехніка”


ORCID: 0000-0002-8309-3796 Artem Bardas

ORCID: 0000-0001-5318-0533 Oleksandr Avramenko 

Умовою успішного розвитку організації є наявність у неї економічних ресурсів, зокрема фінансових. Ключову роль тут відіграють організації, чия діяльність полягає у наданні кредитно-фінансових послуг, причому в залежності від того, наскільки значимим є запас міцності фінансової системи,  організації отримують можливості для більш або менш інтенсивного розвитку. Саме банківські організації визначають умови використання та накопичення ресурсів, призначених для фінансування виробничих та невиробничих організацій. Пошук підходів та методів до керування діяльністю банківської системи ґрунтуючись на особливостях навколишнього середовища, а саме під час воєнного стану є важливим завданням в умовах постійної мінливості зовнішнього та внутрішнього середовищ, які нині відбуваються у економіці

Особливий інтерес з точки зору дослідника представляє вивчення глобальних та локальних наслідків впливу російської агресії та війни, що триває, на банківський сектор України; аналізування впливу російського вторгнення в Україну на ділову діяльність організацій; вивчення підходів і методів банківських організацій до управління установами в ситуації непередбачуваної сили. Серед тих викликів, що були спричинені широкомасштабним вторгненням росії на територію України варто відзначити загострення фінансової нестабільності, уповільнення економічного зростання, прискорення інфляції, припинення інвестицій у сталий розвиток, зміни конфігурації глобальних ланцюгів постачань, зростання інфляції як наслідок підвищення цін на продукти харчування, паливо та природні ресурси. Змін зазнали не лише окремі галузі економічні системи України, наприклад гірничо-металургійна або енергетична, але й національна економіка в цілому, оскільки  волатильності зазнали усі товарні та фінансові ринки. Така ситуація збільшує ймовірність кризових станів внаслідок зростання ризиків функціонування організацій як виробничого сектору економіки, так і фінансово-кредитових. Управління ризиками в умовах невизначеності стає основною частиною стратегічного планування розвитку фінансових установ при тісній взаємодії з топ-менеджментом, враховуючи передовий досвід в галузі аналітики та неупередженого прийняття рішень. Репутаційний ризик має стійкі причинно-наслідкові зв'язки з діяльністю фінансової установи, її мотивами та орієнтирами поведінки у навколишньому світі, зокрема в економічній сфері. Джерелом репутаційного ризику. (Chaliiuk, 2022) є не стільки конкретні факти та події, пов'язані з організацією, скільки характер інформації, що отримана окремими суб'єктами з точки зору впливу на формування суб'єктивних уявлень щодо організації. Тому фінансовим установам необхідно уважно ставитись до інформації, яка оточує установу, подається у ЗМІ та інших інформаційних ресурсах, оскільки погіршення ділової репутації, спричинене негативним сприйняттям клієнтів, контрагентів, веде до погіршення умов діяльності і виникнення інших видів ризиків (операційного, ринкового, ліквідності) (Bardas et al., 2022).

ЛІТЕРАТУРА 

1. Chaliiuk Juliia. (2022). Global Socio-Economic Implications Of The Russia- Ukraine War. Economy and Society. 37. 10.32782/2524-0072/2022-37-54.

2. Bardas, A., Dudnyk, A., Avramenko, O. and Kazymyrenko, O. (2022) “Management of financial institutions and risks under uncertainty”, Management and Entrepreneurship: Trends of Development, 2(20), pp. 68-77. doi: https://doi.org/10.26661/2522-1566/2022-2/20-06.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференции

Конференции 2024

Конференции 2023

Конференции 2022

Конференции 2021

Конференции 2020

Конференции 2019

Конференции 2018

Конференции 2017

Конференции 2016

Конференции 2015

Конференции 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота