ОЦІНКА ФАКТОРІВ ВПЛИВУ НА ПРИБУТОК КРЮЇНГОВОЇ КОМПАНІЇ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2014

ОЦІНКА ФАКТОРІВ ВПЛИВУ НА ПРИБУТОК КРЮЇНГОВОЇ КОМПАНІЇ

26.09.2018 18:55

[Section 1. Economy, organization and administration of enterprises, branches and complexes]

Author: Наврозова Юлія Олександрівна, кандидат економічних наук, доцент, Одеський національний морський університет; Бабаєва Олександра Геннадіївна, магістр, Одеський національний морський університет


Основна ідея управління екіпажем заснована на припущеннях, що помилка неминуча через людський фактор, і що організація повинна навчати свої працівників заходам щодо недопущення, зниження таких помилок, а також усунення та виправлення наслідків від помилок, що вже зроблені. Виходячи з цього, крюїнгова компанія забезпечує екіпажем, що відповідає міжнародним вимогам, має медичне свідоцтво та знає англійську мову в межах компетенцій. На збільшення доходів компанії впливають такі фактори, як поява нових судновласників, надання додаткових послуг, підвищення якості роботи та компетентності моряків. Оскільки витрати на управління екіпажем, а також на виправлення помилок, що ним допущений, займають високу частку в експлуатаційних витратах, до компанії з крюїнг-менеджменту висуваються вимоги щодо їх мінімізації. В середньому операційні витрати компанії судноплавної компанії розподіляються таким чином: витрати на екіпаж – 52%, паливо та масла – 1%, страхування – 8,5%, капітальні та інші витрати – 38,5% [1], тобто витрати на утримання екіпажу складають більш половини всіх витрат. За рахунок оптимізації логістики доставки екіпажу на борту судна можна знизити транспортні витрати. Менш сумлінні компанії економлять на витратах на харчування екіпажу, виплату «овертаймів» та продляють тривалість контракту, що знижує витрати на репатріацію. Підвищення професійних знань і вмінь моряка завдяки проведення додаткових тренінгів  на тренажерах, занять з капітанами і механіками-наставниками може знизити втрати від помилок.

До основних вимог судновласника/суднового оператора відносяться громадянство екіпажу, попередній досвід, вік моряка, прихильність до компанії. Серед основних вимог моряків можна виділити зарплату, тривалість контракту, район плавання, тип судна.

Інтерес має аналіз факторів, які впливають на фінансові результати компанії, яка займається крюїнг-менеджментом, з урахуванням тісноти силу зв’язку. Так, можна припустити, що такі фактори, як компетентність, досвід позитивно впливають на прибуток. Разом з тим, досвідчений моряк може не погоджуватися на деякі умови, на які буде згодний «новічок», а також бути старшим за віком, що також спричинить деякі обмеження. Розглянемо характер залежностей прибутку від кількості моряків, які підвищили звання в поточному році, середнього віку моряків та середньої тривалості рейсу 1 моряка.

Для виявлення залежності прибутку від кожного з вказаних чинників побудуємо регресійні однофакторні лінійні моделі (y=ax+b) (табл. 1).

Силу і напрямок зв’язку оцінюють за допомогою коефіцієнта кореляції Rхy. Його позитивне значення характеризує прямий зв’язок, негативне –зворотній. Якщо 0 <│R│< 0,3, то сила зв’язку слабка, 0,3 <│R│< 0,7 – середня,   │R│> 0,7 – сильна.




Для наочності продемонструємо графічно лінійну модель залежності прибутку компанії крюїнг-менеджменту від факторів (рис. 1). Так, прибуток зросте на 2,3% при зростанні кількості моряків, які підвищили звання, на 1 %,   прибуток знизиться на 47,8% при зростанні середнього віку моряків на 1%, на 1,3% при зростанні середньої тривалості рейсу на 1%. Значення коефіцієнту кореляції визнають сильний зв’язок для факторів кількості та віку моряків, середній зв’язок для тривалості рейсу. 




Вибір моряків здійснюється за потребами судновласника/суднового оператора. З одного боку, судновласника цікавить рівень кваліфікації та досвід моряка, а з іншого, економічна ефективність. Протилежність цих критеріїв підтверджується отриманими результатами. Чим моряк більш досвідний, тим він старше, тобто досвідчений моряк одночасно впливає позитивно та негативно на прибуток компанії, що потребує додаткових досліджень в розрізі звання – вік.

Література

1. J. Lauritzen a/s  annual report 2017. Retrived from  https://www.j-l.com/sites/default/files/media/about_us/financial_info/jl_annual_report_final.pdf

2. Суслов В.И. Эконометрия / В.И. Суслов, Н.М. Ибрагимов, Л.П. Талышева, А.А. Цыплаков – Новосибирск. Изд-во СОРАН, 2005. – 146 с.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021

Conference 2020

Conference 2019

Conference 2018

Conference 2017

Conference 2016

Conference 2015

Conference 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота