ВІРТУАЛЬНА ЛОГІСТИКА - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2014

ВІРТУАЛЬНА ЛОГІСТИКА

18.12.2018 10:52

[Section 9. Logistics and transport]

Author: Шиліпук Ольга Ярославівна, студентка, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»


У сучасному світі ми не мислимо свого існування без логістики, самі того не усвідомлюючи. Логістика - це метод управління матеріальними потоками, що охоплює сферу постачання, переміщення, зберігання і збуту в єдності [1]. Слід зазначити, що людство все більше занурюється в інформаційний простір. Необхідним є перетворення і модифікація логістики щодо сучасних технологій. Ця трансформація досягається шляхом віртуалізації і вдосконалення логістичних систем. Віртуальна транспортно-логістичної система - це комп'ютерна мережа, що охоплює різні господарюючі суб'єкти різних регіонів і керована логістичними центрами [2]. Останні на правах провайдерів координують роботу транспортно - логістичної мережі за допомогою спеціального програмного забезпечення. У віртуальну транспортно-логістичну систему включаються інформаційні потоки організацій - суб'єктів управління територій, пов'язані з функціонуванням сфери транспорту [2]. Дійсно, глобалізація проникає в усі сфери нашої життєдіяльності.

В даний час безліч товарів продається і купується через мережу Інтернет. Навіть перед звичайною покупкою ми найчастіше шукаємо інформацію про предмет, що нас цікавить в електронних ресурсах. Люди стають раціоналістами. Тепер вони не хочуть витрачати час на хаотичний пошук в звичайних магазинах. Такий пошук віднімає величезну кількість часу і зусиль. При відносно порівнюваних маркетингових умовах в електронній торгівлі, за словами Пітера Друкера, «поставка товару стає основною конкурентною перевагою» [3]. Поставка змінює свої позиції і перехід до електронної торгівлі не тільки вимагає від логістики нових висот і результатів, а й якісно змінює її [5].

Народжується нове поняття - віртуальна логістика. Електронна торгівля – це принципово новий набір бізнес - процесів, що вимагає відмінних від стандартних філософії і принципів управління, показників і критеріїв оцінки. У чинниках успіху електронної торгівлі виділяють так звані "4C": content, commitment, community, control, тобто унікальне продуктове наповнення та інформаційна підтримка бізнесу: сильна мотивація в досягненні чітких цілей; критична маса клієнтів, набрана за спільністю інтересів постійний контроль для миттєвих змін [3].

Віртуальні логістичні процеси, їх функціонування і розвиток не вимагають значних активів. Транснаціональні компанії, освоюючи нові сфери бізнесу, активно розвивають віртуальну логістику. Використання такої системи веде до глобалізації і віртуалізації світових логістичних структур. Участь підприємства у віртуальному просторі - це один з вирішальних чинників збереження і підвищення рівня доходів та конкурентоспроможності на сучасних і майбутніх ринках. Концепції віртуального підприємства на практиці можуть бути самими різними: від інтернет - майданчиків до повномасштабної виробничої і логістичної системи, в якій web - представництво служить сполучною ланкою між покупцями, продавцями і виробникам.

Таким чином, проведене дослідження дозволяє в повній мірі стверджувати, що становлення віртуальної логістики як необхідної та цілісної структури економічної діяльності, дозволяє інтернет - підприємству ефективно конкурувати на ринку електронної комерції. Віртуальна логістика дає компанії ресурси для виходу на мережеві ринки і дозволяє формувати успішні стратегічні союзи з компаніями, які вже мають деякі переваги в сфері електронного бізнесу, що, в свою чергу, дає можливість претендувати на ефективнуреалізацію намічених цілей.

Література:

1. Кизим А.А. Основи підприємницької логістики:навч.посібник, Краснодар,2007 р.

2. Віртуальна логістика [Електронний ресурс] // Вікіпедія – Режим доступу до ресурсу: https://ru.wikipedia.org/wiki/Виртуальная_логистика.

3. Забурдаєв В. Ю. Логістика електронної торгівлі (частина 1) / В. Ю. Забурдаєв [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://logistik03.narod.ru/A_2 .html.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021

Conference 2020

Conference 2019

Conference 2018

Conference 2017

Conference 2016

Conference 2015

Conference 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота