ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ БАНКУ В УМОВАХ ФІНАНСОВОЇ НЕСТАБІЛЬНОСТІ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2014

ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ БАНКУ В УМОВАХ ФІНАНСОВОЇ НЕСТАБІЛЬНОСТІ

25.06.2019 10:10

[Section 6. Banking. Money, finances and credit]

Author: Пенез Оксана Вікторівна, викладач кафедри фінансів, обліку та оподаткування, Донецький державний університет управління, м. Маріуполь, Україна; Полонська Наталія Анатоліївна, студентка освітнього ступеня «магістр», Донецький державний університет управління, м. Маріуполь, Україна


Економічний розвиток кожної держави залежить не лише від ступеня розвитку новітніх технологій і техніки, ступеня та тенденцій розвитку реального сектору економіки, а й вирізняється ступенем розвитку банківської системи.

На даний момент в Україні найважливішим джерелом подальших економічних перетворень полишаються інвестиційні ресурси банків. Саме банківські установи, накопичують і перерозподіляють тимчасово вільні фінансові ресурси та зобов'язані стати ключовим учасником інвестиційного процесу в країні [1, с. 834].

Для формування інвестиційної політики банківським установам необхідно визначити пріоритети та розробити інвестиційні цілі; зробити вибір відповідних об’єктів інвестування; виявити дійсні джерела вкладень; прийняти інвестиційні рішення, які дають абсолютну і швидку віддачу на вкладений капітал. 

Важним моментом в процесі реалізації банками інвестиційної політики є присутність довіри з боку учасників інвестиційного ринку. В банківських установах зобов'язана існувати прозорість для своїх контрагентів. Треба зауважити, що для жодної фінансово-кредитної установи рівень розкриття інформації про її діяльність є вагомим питанням майбутньої прибуткової діяльності. 

Банківські установи зобов'язані мати стільки капіталу, щоб змогли забезпечити довіру зі сторони вкладників, інвесторів, кредиторів. В умовах кризової ситуації саме капітал є найвагомішим джерелом покриття збитків та відображає рівень надійності та ризикованості банку. 

Установам слід застосовувати новітні методи керівництва інвестиційними ризиками, адже стратегічною ціллю діяльності банківської системи країни є забезпечення сталості її піднесення напрямом здобутку надійності, витримки до криз, підняття якості та результативності її роботи [2]. 

Сучасні банки повинні бути конкурентоспроможними з великим асортиментом інвестиційних продуктів, які будуть пристосовані до потреб різноманітних груп клієнтів. 

Зміна умов здійснення інвестиційної діяльності банків вимагає постійного моніторингу їхньої інвестиційної політики, яка в момент складання не може повністю охопити весь комплекс змін, зумовлених впливом зовнішнього і внутрішнього середовища у майбутньому. Тому гнучкість і динамічність інвестиційної політики може бути досягнута шляхом коригування процесу управління інвестиціями, що передбачає об’єктивну оцінку прибутковості інвестицій та визначення можливості виходу із неприбуткових проектів [3, с. 13].

Враховуючи вищевикладене, зазначимо, що для розробки раціональної інвестиційної політики на кожній стадії кризи слід враховувати зв’язок між небезпекою і вигідністю. Варто співвідносити цілі банківської установи як інвестора, довгождану вигідність та строки виконання проектів з силою кризи і стратегією оздоровлення фінансового сектору економіки країни.

Література:

1. Ганзюк С.М.,  Галаганов В.О. Інвестиційна активність в умовах нестабільності української економіки. Молодий вчений. 2017. № 10. С. 833-838. 

2. Офіційний Сайт НБУ. – Режим доступу: https://www.bank.gov.ua/control/uk/index

3. Онікієнко С.В. Інвестиційна діяльність банків в економічному контексті. Економіка: теорія та практика. 2015. № 2. С. 12-18. 



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021

Conference 2020

Conference 2019

Conference 2018

Conference 2017

Conference 2016

Conference 2015

Conference 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота