СУТНІСТЬ АКТИВІЗАЦІЇ ІННОВАЦІЙНО-ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ РЕГІОНУ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2014

СУТНІСТЬ АКТИВІЗАЦІЇ ІННОВАЦІЙНО-ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ РЕГІОНУ

13.01.2020 15:39

[Section 8. Productive forces development and regional economy]

Author: Романко Ольга Петрівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри теорії економіки та управління, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу


Регіональний рівень впливу на інноваційно – інвестиційну діяльність не має компетенції здійснити фундаментальні зміні для кардинально – векторних здвигів для даної діяльності, однак має свої незамінимі особливості та можливості. В багатьох країнах з розвинутою економікою саме регіональний рівень здійснює апробацію певних заходів впливу, які після отримання ефективних результатів і модернізації впроваджуються на національному рівні. Так, із підтримкою регіональних органів влади можуть створюватися чи зароджуватися процеси, які будуть мати достатньо сильний, позитивний вплив державного значення для підвищення конкурентоспроможності. 

Активізація інноваційно – інвестиційної діяльності – це система методів та механізмів впливу на регіональні суб’єкти господарювання, посилення їх діяльності в створенні та використанні інноваційних процесів, здійснення інвестицій в інноваційну діяльність. Регіон не тільки здійснює підбір і розроблення способів впливу на інноваційно – інвестиційну діяльність, але й формує пріоритетні напрямки розвитку діяльності для збільшення регіонального добробуту на межі суміжності та синергії регіональних галузей з інноваційною. Визначення таких напрямів є для регіональних суб’єктів управління ключовим, оскільки забезпечує підвищення конкурентоспроможності регіону, а за декількома складовими елементами одночасно, а саме: ділової активності такі активності інноваційно – інвестиційної діяльності регіону. Тим паче, що таке ділове поєднання і об’єднання дає взаємодоповнений цикл розвитку різних сфер та галузей практично не вичерпних можливостей.

Зосередивши увагу на регіональному рівні активізації інноваційно – інвестиційної діяльності, можна, опираючись на світовий досвід, рекомендувати визначитися регіонам не тільки з механізми здійснення активізації, але й і з напрямками (шляхами) застосування впливу. Такі напрямки мають базуватися на регіональній інноваційній існуючій діяльності або бути новим викликом для неї. В будь-якому випадку такий вибір може мати велике значення для економіки регіону та підвищення рівня конкурентоспроможності. А при ефективній політиці активізації інноваційної та інвестиційної діяльності допоможе стати передовими регіонами даного напрямку. 



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021

Conference 2020

Conference 2019

Conference 2018

Conference 2017

Conference 2016

Conference 2015

Conference 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота