ДАЛЛАСЬКЕ ВБИВСТВО: ПОЛІТИЧНА ЗМОВА ЧИ ВИПАДОК ДОЛІ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2014

ДАЛЛАСЬКЕ ВБИВСТВО: ПОЛІТИЧНА ЗМОВА ЧИ ВИПАДОК ДОЛІ

23.12.2022 11:42

[5. Historical sciences]

Author: Грацлі Ілона Юріївна, студентка І курсу факультету історії, політології та національної безпеки Волинського національного університету імені Лесі Українки


Джон Фіцджеральд Кеннеді — американський політик, військовий ірландського походження, президент Сполучених Штатів Америки від Демократичної партії. До нашого часу найбільшою американською таємницею є даллаське вбивство 35 президента. Вбивство 35-го президента США Джона Кеннеді було скоєно в п'ятницю 22 листопада 1963 року в Далласі (штат Техас) о 12:30 за місцевим часом. Кеннеді був смертельно поранений пострілом з гвинтівки, коли він разом зі своєю дружиною Жаклін їхав в президентському кортежі по Елм-Стріт.

Є декілька гіпотез щодо смерті Джона Кеннеді: Перша: за рік до вбивства Джона Кеннеді до посольства США в Австралії надійшов дзвінок, що попереджав про замах, що готується. 

Про це йдеться в одному з майже 1500 документів у справі Кеннеді, розсекречених у США в грудні цього року. ВВС уважно прочитала деякі з оприлюднених файлів. Найбільший інтерес становлять звіти ЦРУ, в яких розкривають деталі операцій із зовнішнього спостереження за Лі Гарві Освальдом - головним підозрюваним у вбивстві Кеннеді. Зважаючи на звіти, за два місяці до пострілів у Далласі Освальд їздив до Мексики, де зустрічався з офіцером КДБ. Близько 15 тисяч документів про вбивство Кеннеді залишаються повністю або частково засекреченими. Відповідно до розпорядження президента Джо Байдена, вони будуть опубліковані не раніше грудня 2022 року.

Друга: вбивство через помилку. Неясно, в Кеннеді чи стріляли. А може бути, стрлялі в губернатора Коннолі, у якого теж було досить ворогів. Перша куля, що потрапила в Кеннеді також важко поранила губернатора. Третя: таємна організація. Є припущенні, що до загибелі президента мала відношення таємна організація масонів. У неї входили найбагатші і впливові люди, під керівництвом яких перебували політичні діячі Америки. Крім клану Кеннеді.

Четверта: КДБ. Версія причетності СССР до вбивства спростовується. В одному з інтерв'ю, колишній поковнік КДБ Михайло Любимов говорить: «У ті часи КГБ був дуже жорстко підпорядкований Політбюро та партійному керівництву. Так що тут ніяких імпровізацій бути не могло, тому що не одна людина приймає рішення, в тому ж КДБ. 

П’ята: секретна служба. На початку 1992 року в США вийшла в світ книга Б. Меннінгера та експерта з балістики Г. Донахью  «Смертельна помилка», в якій говориться, що смертельне поранення Кеннеді наніс не Освальд, а співробітник Секретної служби Джордж Хіккі. За їхньою версією Освальд зробив 2 постріли - перший з них не досяг мети, а другий лише поранив президента. Президент був убитий пострілом в голову, який випадково зробив Хіккі, що слідував у відкритій машині за президентською. 

Шоста: мафія. Батько Д.Ф. Кеннеді двічі приїжджав до Арізони до Джозефа Бонанно, якого преса називала батьком американської мафії. За цією версією президента Кеннеді застрелив Джонні Розелла. Постріл був зроблений з водостічного люка на вулиці, прямо по ходу руху президентського кортежу. Під час проїзду президента були відкриті вікна в будівлі книгосховища і водостоки, які повинні бути закриті та опечатані. 

Сьома: вбивство жіночими руками. Джон Кеннеді був затятий бабій і цілком ймовірно, що його дружина Жаклін вдалася радикальних дій, замовивши замах проти нього, співпрацюючи з її коханцем мультиміліардером Аристотилем Онассісом. Передумовою цього могла бути відмова Кеннеді дати розлучення дружині. 

Восьма: ненадійна команда президента Кеннеді, яка базувалася на довірених людях попередників. При обранні його на пост президента, Джон вирішив заручитися підтримкою республіканців, тому на своїх місцях залишилися Аллен Даллес (голова ЦРУ) та Едгар Гувер (голова ФБР), які були в опозиції до офіційної влади, що цілком могло стати приводом до його вбивства. 

Отже, я вважаю, що у вбивстві Джона Кеннеді можна визначити 8 гіпотез позбавлення його життя. Кожна з них є ймовірною, але на це потрібні докази, засвідченні архівними джерелами, які ще досі приховує офіційна американська влада. 

Список використаних джерел:

1. Громико А.А., Кокошин А.А. Брати Кеннеді. М.: Думка, 1985.

2. Громико А.А. 1036 днів президента Кеннеді. М.: Політвидав, 1968.

3. Єфімов І. Хто вбив президента Кеннеді?: М.: Изд. центр Терра, 1991.

4. Келлі К. Жаклін. Смоленськ: Русич, 1999.

5. Манчестер У. Вбивство президента Кеннеді. М.: Прогрес, 1969.

6. Нечипоренко О.М. Освальд: шлях до вбивства президента. М.: Російська Нігай, 1996.

7. Сагателян М.Р. Хто ж убив Джона Кеннеді? М.: «Новини», 1972.

8. Броган Х. Джон Кеннеді. Ростов-на-Дону: Фенікс, 1997.

9. Майроф Б. Лики демократії.  М.: Весь світ, 2000.

10. Макінерні Д. США: історія країни. М.: Ексмо: Мідград, 2009.

11. Яковлєв М.М. Брати Кеннеді: [про Дж.Ф. і Р. Кеннеді]. М.: Ексмо"Алгоритм-книга, 2003.

12. Жирнов Є. Досьє на всі часи. Влада. 2000. № 42 (393).



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021

Conference 2020

Conference 2019

Conference 2018

Conference 2017

Conference 2016

Conference 2015

Conference 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота