НАВЧАННЯ СТУДЕНТІВ НА КАФЕДРІ СТОМАТОЛОГІЇ ДИТЯЧОГО ВІКУ ЛНМУ ІМЕНІ ДАНИЛА ГАЛИЦЬКОГО В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2014

НАВЧАННЯ СТУДЕНТІВ НА КАФЕДРІ СТОМАТОЛОГІЇ ДИТЯЧОГО ВІКУ ЛНМУ ІМЕНІ ДАНИЛА ГАЛИЦЬКОГО В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

15.01.2024 17:09

[4. Pedagogical sciences]

Author: Малко Наталія Володимирівна, кандидат медичних наук, доктор філософії, кафедра стоматології дитячого віку, Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького; Солина Наталія Миронівна, кафедра стоматології дитячого віку, Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького; Гірчак Галина Василівна, кандидат медичних наук, кафедра стоматології дитячого віку, Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького


Від 24 лютого 2022 року Україна живе у новій реальності, вирішуючи, зокрема, проблеми надання освітніх послуг. Згідно з Указом Президента України №64/2022 від 24.02.2022 р. «Про введення воєнного стану в Україні» у закладах вищої освіти запроваджено дистанційне навчання[1].

У світі дистанційне навчання набуло поширення досить давно, проте в Україні воно активно використовується впродовж останнього десятиліття. У Львівському національному медичному університеті (ЛНМУ) імені Данила Галицького перший етап впровадження цього різновиду навчання було розпочато 06.12.2016 рокy.(наказ № 3573-з). Згідно з Наказом №3573-з на стоматологічному факультеті здійснено реєстрацію студентів І-V курсі, у платформі misa [2,3]. Викладачі кафедри стоматології дитячого віку у стислі терміни здійснили інформаційне наповнення відповідної сторінки цієї освітньої платформи. Сюди увійшли тести із субдисциплін, методичні рекомендації, лекційні матеріали, завдання для самостійної роботи.  Доступ студентам до даної інформації відкритий завжди. Відповідальний  за дистанційне навчання на кафедрі має можливість звітувати про успішність студентів та доповнювати курс новою інформацією.  

Згідно наказу ректора №2790-з про організацію освітнього процесу, де вказано, що освітній процес відбуватиметься у змішаному режимі з урахуванням, що проведення аудиторних занять у приміщеннях університету можливе лише в межах розрахункової місткості укриттів, які можуть бути використані для захисту учасників освітнього процесу в разі включення сигналу «Повітряна тривога» або інших відповідних сигналів оповіщення. 

Аудиторні заняття на кафедрі стоматології дитячого віку проводяться зі студентами 2-5 курсу. У форматі онлайн проходять всі лекційні заняття, посилання на лекції розміщуються на платформі misa. У форматі офлайн проводяться практичні заняття, відробки пропущених занять та незадовільних оцінок  для студентів всіх курсів. Також у форматі офлайн проходить виробнича практика на 5 році навчання, яка відбувається на базі Стоматологічного медичного центру ЛНМУ імені Данила Галицького та Єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ).

Висновок. Змішана форма здобуття освіти забезпечує неперервність навчання в період воєнного стану, яка вимагає від студента само організованості та самомотивованості.

Список використаних джерел:

1. Про введення воєнного стану в Україні: Указ Президента України від 24.02.2022 р. №64/2022. https://www.president.gov.ua/documents/642022-41397/

2. Положення про організацію освітнього процесу у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького [Ухвалено Вченою Радою ЛНМУ імені Данила Галицького 18.02.2015 р., Протокол № 1-ВР].

3. Адамова І, Головачук Т. Дистанційне навчання: сучасний погляд на переваги та проблеми. Витоки педагогічної майстерності. 2012; 10: 3-5. 



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021

Conference 2020

Conference 2019

Conference 2018

Conference 2017

Conference 2016

Conference 2015

Conference 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота