ДОТРИМАННЯ НОРМ ТА ПРИНЦИПІВ МІЖНАРОДНОГО ПРАВА - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

ДОТРИМАННЯ НОРМ ТА ПРИНЦИПІВ МІЖНАРОДНОГО ПРАВА

28.11.2022 19:45

[2. Юридичні науки]

Автор: Бідалова Карина Сергіївна, студентка, Державний торговельно-економічний університет, м. Київ


Людина-соціальна особистість, яка живе в стрімко розвиваючому суспільстві, де норми та принципи міжнародного права відіграють величезну роль у становленні будь-якої країни світу. З плином часу та розвитком нових технологій життя також кардинально змінюється, але як би не змінювалося наше життя деякі питання в ньому залишаються завжди актуальними. Одне з таких питань-це дотримання і реалізація норм і принципів міжнародного права. Національне законодавство, як таке не може існувати без дотримання відповідних міжнародних договорів. Міжнародне право зобов’язує державу дотримуватися належним чином відповідних договорів. Норми міжнародного права зобов’язують країну в цілому до їх виконання, а не окремі її органи чи посадові особи, покладені на неї зобов’язання мають бути конкретизовані [1, с.370]. Найголовніше-це дотримання всіх міжнародних договорів, норм та принципів. Яскравим та всім відомим прикладом на даний час може слугувати війна у нашій країні. РФ-держава терорист, яка не дотримується жодних норм та принципів міжнародного законодавства, а навпаки нахабно обстрілює, знищує українські міста та позбавляє життя та житла цивільних людей.

Основні принципи такі, як: незастосування сили або загрози застосування сили, суверенної рівності держав, не втручання, територіальної цілісності, непорушності державних кордонів, мирного врегулювання спорів, поваги прав і основних свобод людини, рівноправ’я право народу розпоряджатися власною долею, співробітництва та добросовісного виконання міжнародних зобов’язань грубо порушуються [2]. Держава-терорист ще з перших днів показала, що вона не збирається мирно врегульовувати спір, натомість її метою є нахабно захопити якомога більше територій та всупереч бажанню людей жити у вільній та демократичній державі примусово всупереч волі ввести режим диктатури в якому думка особистості не відіграє ніякої ролі.  В статуті ООН визначено, що всі члени ООН вирішують свої міжнародні спори винятково мирними засобами [3]. Мета цього лише одна-це забезпечення міжнародного миру та безпеки. Спори мають бути вирішені в найкоротші строки. Держава-агресор усіма своїми діями демонструє байдуже ставлення до всіх міжнародно-правових норм, які не мають жодного місця в правовій і демократичній країні. 

Отже, підсумовуючи все вищезазначене можна зробити висновок, що дотримання основоположних норм і принципів міжнародного права відіграє величезну роль у належному існуванні всіх демократичних держав світу, забезпечення їх розвитку, сталості та мирного врегулювання спорів без застосування методів військової агресії, насильства, катування, нахабного захоплення територій та знищення цілої нації.

Література:

1. Задорожна С.М. Гарантованість дотримання загальних принципів міжнародного права. Стаття Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. 2017. №6. С.370. 

2. Основні принципи міжнародного публічного права. URL: https://juresprudency.com.ua/osnovni-printsipi-mizhnarodnogo-publichnogo-prava/ (дата звернення: 19.11.2022).

3. Статут ООН. URL:https://uk.wikipedia.org/wiki (дата звернення: 19.11.2022).

____________________

Науковий керівник: Невара Лілія Михайлівна, к.ю.н., доцент, Державний торговельно-економічний університет



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота