УПРАВЛІННЯ ЕФЕКТИВНІСТЮ ВИРОБНИЦТВА ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ НА ПІДПРИЄМСТВІ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

УПРАВЛІННЯ ЕФЕКТИВНІСТЮ ВИРОБНИЦТВА ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ НА ПІДПРИЄМСТВІ

26.04.2017 22:10

[Секція 1. Економіка, організація і управління підприємствами, галузями, комплексами]

Автор: Малимон Євгеній Сергійович, магістрант, Київський національний університет технологій та дизайну


Турбулентність та непередбачуваність сучасних умов господарської діяльності потребують планування та впровадження заходів щодо удосконалення виробничих процесів, що обумовлює актуальність попереднього обґрунтування економічної ефективності виробництва та реалізації продукції. 

Процес управління ефективністю виробництва та реалізації продукції має відбуватись через таку систему завдань:

- вироблення загального підходу до розуміння проблеми результативності та ефективності в конкретних умовах виробничо-господарської діяльності;

- розробка стратегічних програм, тактичних та оперативних планів, пов’язаних з підвищенням ефективності виробництва та реалізації продукції;

- розробка способів та методів підвищення ефективності, що є адекватними змінам;

- обґрунтування заходів підвищення ефективності;

- забезпечення ефективного запровадження заходів.

Відповідно до зазначених завдань, прийняття рішень щодо конкретних напрямків вдосконалення у системі управління ефективністю виробництва та реалізації продукції потрібно оцінювати з позицій можливостей розвитку підприємства, пошуку резервів зростання ефективності, що є відправною точкою для обґрунтування кількості необхідних ресурсів, раціоналізації організаційної структури управління, відбору пріоритетних методів, техніки і технології управління, кадрового складу та інших факторів всього процесу управління виробництвом.

Управління ефективністю виробництва та реалізації продукції слід розглядати як процес безперервного стратегічного, тактичного та оперативного планування, координації зусиль керівництва на різних ієрархічних рівнях і постійного контролю за ефективним упровадженням і реалізацією управлінських рішень, що має супроводжуватися одночасними якісними змінами усіх показників ефективності. Загальна схема впливу ефективності використання ресурсів підприємства на показники виробництва та реалізації продукції відображена на рис. 1.




Рис. 1. Схема впливу ефективності використання ресурсів на показники виробництва та реалізації продукції

На основі проведених аналітичних досліджень визначаються необхідні показники виробничої програми, які дозволяють отримати цільовий прибуток та вирішити завдання діяльності підприємства у плановому періоді.

Таким чином, управління ефективністю виробництва та реалізації продукції вимагає складних, до того ж оперативних, практично щоденних розрахунків залежностей витрат, обсягу реалізації та виручки у взаємозв’язку з іншими показниками.




Література:

1. Барминский А. В. Производственная эффективность и оценка ожидаемого объема производства / А.В. Барминский // Проблемы управления. – 2013. - №2. – С. 40 – 46. 

2. Економічний аналіз: Навч.посіб. / За ред. акад. НАНУ, проф.М.Г.Чумаченко. – К.: КНЕУ, 2011. – 540 с.

3. Шилова О.Ю. Проблеми формування системи показників економічного розвитку підприємства / О.Ю.Шилова // Перспективи та пріоритети розвитку економічного аналізу: Тези доповідей і виступів ІІ Всеукраїнської наукової конференції студентів, аспірантів і молодих вчених / Заг.ред. канд.ек.наук, доц.Іоніна Є.Є. – Донецьк: ТОВ „Юго-Восток, Лтд”, 2005. – С.137-138.

___________________

Науковий керівник: Кузнецова Наталія Богданівна, кандидат економічних наук



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота