ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ПРОЄКТНОМУ МЕНЕДЖМЕНТІ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ПРОЄКТНОМУ МЕНЕДЖМЕНТІ

28.05.2020 13:02

[Секція 2. Менеджмент]

Автор: Величко Діана Вадимівна, студент, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя; Машлій Галина Богданівна, кандидат економічних наук, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя


Впродовж останнього десятиліття усі економічні процеси та галузі зазнали диджиталізації, в результаті цього виникли нові види економічних наук, зокрема: інтернет-маркетинг, інтернет-брендинг, трейдинг, віртуальний бізнеc та ін. Особливої актуальності набуло використання інформаційних технологій практично в усіх галузях економіки під час введення карантинних обмежень 2020 року, що було зумовлене необхідністю вимушеного переведення працівників на віддалену роботу. При цьому важливим є налагодження ефективної комунікації між персоналом організації, здійснення контролю за виконанням поставлених задач, забезпечення якісного віддаленого доступу до необхідної комерційної інформації (яка, попри все, повинна ще й бути надійно захищеною), а також, за можливості, розширення ринку збуту на інтернет-платформах. 

Саме ІТ дозволяють спростити роботу над вирішенням практично усіх економічних та суспільних проблем [1]. Тому серед великої кількості різноманітних програмних продуктів, що відомі на сьогоднішній день, необхідно вибрати такі, які можуть допомогти ефективно організовувати роботу колективу з виконання спільних проєктів, а також аналізувати продуктивність кожного робітника протягом робочого дня, що дасть змогу оптимізувати робочий процес у подальшому. 

Досить широкого використання набули програмні продукти, які забезпечують комунікаційну функцію у різній формі [2], зокрема: Flowdock, GoToMeeting, Slack. Для моніторингу процесу виконання завдань використовують такі програмні продукти, як: Asana, Monday.com, Redbooth, ProofHub, Trello та інші [2]. Зокрема, Asana – програмний застосунок, що має зручний графік розміщення справ у хронологічній послідовності та логічне сортування за пріоритетністю чи терміном здачі; Monday.com – забезпечує можливість синхронізації з іншими програмами та автоматичного додавання завдань у програму; ProofHub - дає змогу відслідковувати стан виконання завдань працівниками, спілкуватись у вбудованому чаті та обмінюватись файлами, робити примітки одразу на файлах чи фотографіях, що спрощує виправлення недоліків.

Багатьма іноземними компаніями широко впроваджується практика використання програмних застосунків із метою підвищення продуктивності праці робітників та покращення якості виконаних робіт. Варто її поширити і у вітчизняних компаніях з метою ефективного менеджменту для якісного виконання проєктів, адже це значно знижує час та підвищує якість робіт. Але головною перепоною для використання програмних продуктів з метою підвищення продуктивності робітників є їх вартість, хоча подальший ефект може бути значним. Також на ринку не вистачає таких універсальних програм, які б містили усі необхідні функції для успішного управління командою у віддаленому режимі.

Література:

1. Єгорченкова, Н. Ю., О. В. Єгорченков, Є. Ю. Катаєва. Сучасні тренди та перспективи проектного менеджменту у світі.  Вісник Черкаського державного технологічного університету. Серія: Технічні науки. Випуск 2. 2018. с. 90-99.

2. 15 collaboration tools for productive teams. URL: https://resources.workable.com/tutorial/collaboration-tools (дата звернення: 20.05.2020).



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота