РІВЕНЬ ПЕРСОНАЛЬНИХ ЦИФРОВИХ НАВИЧОК НАСЕЛЕННЯ В УКРАЇНІ ТА КРАЇНАХ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

РІВЕНЬ ПЕРСОНАЛЬНИХ ЦИФРОВИХ НАВИЧОК НАСЕЛЕННЯ В УКРАЇНІ ТА КРАЇНАХ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ

23.07.2020 15:42

[Секція 4. Бухгалтерський облік, аналіз і аудит]

Автор: Сисоєва Інна Миколаївна, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки, обліку та оподаткування Вінницького навчально-наукового інституту економіки Тернопільського національного економічного університету


Цифрові технології стали базою для створення нових продуктів, цінностей, властивостей та, відповідно, основою отримання конкурентних переваг на більшості ринків.

Цифровізація дала невеликим компаніям та проєктним командам можливість створювати нові продукти та швидко виводити їх на ринок на одному рівні з присутніми там великими компаніями. Це призвело до початку зміщення «центрів інновацій» з великих компаній до малих (стартапів тощо).

Разом з цим, впровадження науково-технічних та інноваційних розробок у діяльність підприємств ставить перед своїми працівниками нові вимоги та вимагає можливості їх реалізації. З огляду на це, частка населення, що володіє інформацією про сучасні наукові, технічні та інноваційні розробки та знає, як ними користуватися, повинна постійно зростати. Варто розглянути рівень цифрових навичок серед населення країн ЄС.

Слід зазначити, що протягом 2015-2019 років значно висока частка населення з цифровими навичками була виявлена в таких країнах Євросоюзу, як Австрія, Бельгія, Великобританія, Данія, Естонія, Люксембург, Нідерланди, Німеччина, Фінляндія, Чехія та Швеція. Однак населення Болгарії та Румунії мало низький рівень персональних цифрових навичок (табл. 1).




За результатами проведеного аналізу індивідуального рівня цифрових навичок населення країн, що входять до складу Євросоюзу, можна спостерігати незначне збільшення індивідуального рівня цифрових навичок населення. За даними Міністерства цифрової інформації України, 37,9% українців у віці 18-70 років мають цифрові навички на рівні нижче середнього, а ще 15,1% взагалі не володіють ними. Таким чином, 53% населення України за методологією оцінки цифрових навичок, яка застосовується Європейською комісією, знаходяться нижче позначки «середній рівень» [3].

Список використаних джерел:

1. Delmar, F., Wiklund, J. (2008). The Effect of Small Business Managers’ Growth Motivation on Firm Growth: A Longitudinal Study. Entrepreneurship Theory and Practice, 32(3), 437–457.

2. Eurostat. URL: https://ec.europa.eu/eurostat/ (date of issue 20.07.2020).

3. Міністерство цифрової трансформації України. Офіційний сайт. https://thedigital.gov.ua/



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота