ТАЙМ-МЕНЕДЖМЕНТ ТА ЙОГО ВАЖЛИВІТЬ ДЛЯ ВЕДЕННЯ БІЗНЕСУ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

ТАЙМ-МЕНЕДЖМЕНТ ТА ЙОГО ВАЖЛИВІТЬ ДЛЯ ВЕДЕННЯ БІЗНЕСУ

26.10.2023 13:35

[1. Економічні науки]

Автор: Маркова Дар’я Олександрівна, студентка ІІ курсу бакалаврату, Державний торговельно-економічний університет


В Україні існує велика кількість підприємств, що успішно поповнюють економіку країни. Секрет їх успіху полягає в гарному тайм-менеджменті та організації СЕО менеджерами своїх підприємств. В цій тезі буде йтися про тайм-менеджмент та складові успішного тайм-менеджменту.

Для початку, що таке Тайм-менеджмент, або управління часом? Це процес організації та планування того, як розподілити час між конкретними видами діяльності, завданнями та обов’язками[1]. Звісно одразу напрошується питання: «Для чого він потрібен?» Відповіддю на це питання буде таке – воно дозволяє максимально використовувати кожен день, працювати над досягненням цілей та виконувати зобов’язання[1]. Тепер цікаво наступне: «Що треба робити для успішного тайм-менеджменту?». Тут ми маємо шість пунктів, а саме Встановлення цілей і пріоритетів, Створення розкладу, Усунення марнотратників часу, Ефективне управління завданнями, Делегування та аутсорсинг та Подолання прокрастинації.

Встановлення цілей і пріоритетів. Для кожного підприємства треба визначити цілі та їх пріоритети для успішного існування та розвитку. Ставлячи цілі, треба враховувати структуру SMART: Конкретність(Specific), Вимірність(Measurable), Досяжний(Achievable), Релевантність (Relevant), Прив’язаний до часу(Time-bound).

Встановивши цілі, вам треба розставити їх пріоритетність. Для цього можна використати матрицю Ейзенхауера: метод розстановки пріорітетності, класифікуючи їх як термінові та важливі, важливі, але не термінові, термінові, але не важливі, або ні термінові, ні важливі.[1]

Створення розкладу. Далі, що нам треба робити, це скласти розклад. Після визначення цілей і їх пріоритетності буде важливо скласти розклад з урахуванням їх пріоритетності. Для підприємства, створення плану є невід’ємною часиною для успіху.

Усунення марнотратників часу. Мова йде про дії та звички, які витрачають час без продуктивної віддачи. Для успішності ведення підприємства, важливо визначити та усунути дії, які витрачають час. Прикладами будуть багатозадачність, погано визначені цілі та неефективні зустрічі (уникнення непотрібних зустрічей, які не сприяють досягненню цілей).

Ефективне управління завданнями. Для ефективного тайм-менеджменту знадобиться ефективне управління завданнями. Для цього можна розбивати завдання на більш дрібні кроки, дозволяючи систематичний підхід і відчуття прогресу. Також можна використати блокування часу. Тут мається на увазі виділення певних блоків часу для завдань або діяльності.

Делегування та аутсорсинг. Це гарний метод економії дорогоцінного часу та сил. Завдання, які не під силу одній групі можна передати іншій, у якої більше шансів на його виконання. Також, при відсутності спроможних груп до вирішення завдання, можна звернутися до спеціалізованих фахівців та служб.

Подолання прокрасинації. Це може стати однією з головних причин відсутності розвитку вашого підприємства. В таких ситуаціях треба встановлювати крайні терміни та відповідальність за їх порушення та зрозуміти, чи наявні страхи перед невдачею, відсутність мотивації або відчуття пригніченості у робітників.

У висновку можу сказати, що ефективне управління часом має важливе значення для успіху підприємства. Розуміючи важливість управління часом, подолання загальних викликів і встановлення цілей, ви можете оптимізувати продуктивність робітників та свою власну. Також хочу зазначити, що виконати всі пункти буде означати, що тайм-менеджмент буде успішним. 

Література:

1. Time Management: A Key to Success. URL: https://physiorehabsolution.com/time-management-a-key-to-success/ (дата звернення 25.10.2023)

______________________

Науковий керівник: Вавдійчик Ірина Миколаївна, кандидат економічних наук, доцент, Державний торговельно-економічний університет



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота