ОСНОВНІ ПРОБЛЕМИ ЗДІЙСНЕННЯ АВТОМОБІЛЬНИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ В УМОВАХ ІНТЕГРАЦІЙНОГО ВИБОРУ УКРАЇНИ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

ОСНОВНІ ПРОБЛЕМИ ЗДІЙСНЕННЯ АВТОМОБІЛЬНИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ В УМОВАХ ІНТЕГРАЦІЙНОГО ВИБОРУ УКРАЇНИ

15.10.2014 11:54

[Секція 9. Логістика і транспорт]

Автор: Фортуненко Марія Ігорівна, студентка Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут"


В сучасних умовах господарювання в Україні гостро стоїть питання умов  та реалізації транспортних перевезень. Міжнародні транспортні перевезення - одні з найскладніших операцій у міжнародному комерційному праві. Перевізники завжди прагнули максимально обмежити свою відповідальність, а вантажовідправники мають договірні зобов'язання перед своїми покупцями і теж прагнуть зменшити ризик втрати або псування перевезених товарів. Безумовно, одним з вирішень цих проблем є страхування. Але з економічного погляду, справа полягає в тому, що перевізник, розуміючи, що вантаж застрахований, може поводитися менш обережно, ніж під час перевезення незастрахованого товару. Ризик, таким чином, збільшується, а вартість страховки, що частково залежить від ступеня можливості виникнення страхової події, зростає. Страхова компанія, як правило, намагається уникнути сплати страховки. Отже, знову виникає конфлікт інтересів. Все це ще більше ускладнює проблему. В таких умовах втручання держави необхідно для вирішення конфлікту інтересів, щоб система транспорту працювала без зайвих ускладнень. Коли перевезення міжнародні, недостатньо втручання тільки однієї держави. Всі держави, що мають відношення до перевезення, повинні втручатися. Якщо заходи втручання будуть різними, це призведе до додаткових ускладнень і проблем з приводу того, право якої країни слід застосовувати. Тому необхідно дотримуватись загальним правилам і стандартам перевезення вантажів, які є однаковими  для різних країн [1].

До головних проблем міжнародних автомобільних перевезень можна  віднести: недосконале митне законодавство України; аварійність; високі витрати; незадовільний стан дорожнього комплексу; технічний стан автомобілів; низька кваліфікація та відповідальність водіїв; некомпетентність експедиторських груп; несвоєчасні розрахунки з перевізниками; непунктуальність працівників при завантаженні продукції; надання повного пакету документів згідно стандартів; великі черги на кордоні. Окремо слід виділити вплив на перевезення вантажів автотранспортом  значне подорожчання паливно-мастильних матеріалів, підвищення рівня  мінімальної заробітної плати та значне зростання вартості інших  матеріальних ресурсів, які впливають на формування собівартості перевезень [3]. Проблеми автоперевезень  вирішуються в різних міжнародних транспортних організаціях. Найбільше значення для розвитку  міжнародних автоперевезень має робота Комітету з внутрішнього транспорту Європейської економічної комісії Організації Об'єднаних Націй, Європейської Конференції міністрів транспорту, Міжнародного Союзу автомобільного транспорту, Міжнародної Федерації експедиторських  асоціацій, Координаційної транспортної Наради Міністрів транспорту країн-учасниць СНД [4] .

Шляхами вирішення проблем та покращення системи міжнародних  автомобільних перевезень є [2]: 

- вдосконалення системи управління та контролю міжнародними перевезеннями; 

- застосування жорсткої системи ліцензування; 

- забезпечення якісних умов виходу на ринок; 

- створення єдиної комплексної системи управління дорожньо-транспортною безпекою; 

- державне фінансування; 

- залучення коштів страхових організацій;

 - наявність кваліфікованих кадрів; 

- застосування раціональних методів перевезення.

 Одну з провідних ролей в економіці України відіграють автотранспортні перевезення, за допомогою яких здійснюється експорт та імпорт товарів. Беручи до уваги високий попит населення в автоперевезеннях вантажів, кожного року стрімко зростає число компаній, фірм та підприємств які надають такі послуги. Висока конкуренція між автотранспортними організаціями сприяє: постійному удосконаленню процесу вантажних перевезень, запровадженню прогресивних методів перевезень, покращенню супроводжуючого обслуговування, скороченню неефективних перевезень, організації прямих поставок товару від виробника до замовника. В цій галузі , як і в інших, існує ряд проблем, які потребують неабиякої уваги. Задля покращення ефективності доставки певного вантажу, слід забезпечити сприятливі умови для транзиту шляхом вирішення проблем та покращення системи міжнародних  автомобільних перевезень.




Література:

1.http://ru.osvita.ua/vnz/reports/management/14992/

2.http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/PPEI/article/viewFile/468/456

3. Бідняк М.Н., Івасишина Н.В. Ефективність і подальший розвиток 

міжнародних автомобільних перевезень вантажів. [Текст] // Системні методи 

керування, технологія та організація виробництва, ремонту та експлуатації 

автомобілів: Зб. наук. пр. – К.: НТУ, ТАУ. – Вип. 12. – 2001. – С. 153-156.

4. Івасишина Н.В. Міжнародні перевезення вантажів на сучасному  етапі. [Текст]//Автошляховик України. – 1997. - №4. – С.10-11.

_______________________________

Науковий керівник: ст. викладач, к.е.н. Чупріна М.О.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота