МЕНЕДЖМЕНТ У ПУБЛІЧНОМУ УПРАВЛІННІ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

МЕНЕДЖМЕНТ У ПУБЛІЧНОМУ УПРАВЛІННІ

27.03.2018 12:31

[Секція 2. Менеджмент]

Автор: Машлій Галина Богданівна, кандидат економічних наук, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя; Кульчинська Зоряна Олегівна, студент, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя


Сучасне суспільство ми не можемо уявити без здійснення раціональної управлінської діяльності на будь-якому підприємстві. Адже завдяки ефективному менеджменту організація може успішно функціонувати та отримувати прибуток. Проте менеджмент потрібен не лише комерційним підприємствам, а і публічним структурам. Складовою публічного управління є менеджмент у державних управлінських структурах. Він повинен здійснюватися на основі досягнень науки про мистецтво управління і охоплювати певний набір практичних навичок, яким має володіти персонал державного управління. Відмінності між менеджментом у публічному і приватному управлінні наведено у таблиці 1.

Таблиця 1. Відмінності між менеджментом у публічному і приватному управлінні [2]




Отже, як бачимо з таблиці 1, проблеми протиставлення політичних або громадських цілей та цілей одержання прибутку, визначення мотивації діяльності, показників успішності роботи та правових обмежень становлять головні суттєві відмінності між публічним і приватним управлінням. 

Менеджмент в  установі публічного управління реалізується через такі функції: планування, організація, координація, мотивація і контроль. Він  повинен орієнтуватися на  прийняття рішень в публічному секторі; включати  контроль і  інформацію про процес бюджетного планування; стимули і мотивацію службовців до надання послуг населенню високої якості [1]. 

На сьогоднішній день українська держава переживає один з найважчих  періодів свого становлення. Виникло загрозливе економічне та соціально-політичне становище. Криза у сфері економіки та політики дедалі поглиблюється [2]. Для того, щоб покращити діяльність органів публічного управління, зокрема, органів державної влади з метою виведення країни з кризи, повинна бути розроблена ефективна стратегія менеджменту на загальнодержавному та місцевому рівнях. У процесі її реалізації необхідно здійснювати постійну координацію і контроль, здійснювати її коригування відповідно до ситуації.

Література:

1.Виробничий менеджмент: Підручник [Електронний ресурс].  Режим доступу:  http://pidruchniki.com/2015060964853/menedzhment/virobnichiy_menedzhment.

2.Цуруль О.А. Менеджмент у державних організаціях [Електронний ресурс]/ О.А. Цуруль. -  Навч. посібник. — К.: КНЕУ, 2002. — 142 с.  Режим доступу: .http://studentbooks.com.ua/content/view/98/42/1/16/.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота