ПЕРСПЕКТИВИ ІНВЕСТУВАННЯ У ФОНДОВІ АКТИВИ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

ПЕРСПЕКТИВИ ІНВЕСТУВАННЯ У ФОНДОВІ АКТИВИ

13.09.2019 10:17

[Секція 10. Світова економіка та міжнародні економічні відносини]

Автор: Сілова Яна Володимирівна, аспірант, Кафедра міжнародного бізнесу та фінансів, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"


На наш погляд, у 2020 р приватному інвестору напевно доведеться жити в умовах значної невизначеності коливання цін на світовому фондовому ринку. Тому, на нашу думку, до цього слід бути заздалегідь попередженим. 

Передбачити майбутнє стає все складніше. Наступний рік буде роком спекулянта, оскільки світ взагалі увійшов в період турбулентності у економічному розвитку в цілому. Цьому сприяє нова хвиля структурної безробітті, циклічність розвитку держав, політична нестабільність, валютна невизначеність та геополітична напруженість.

Волатильність також буде посилюватися на всіх сегментах ринку, так званої «рятівної гавані» не буде, хіба що золото та його фінансові еквіваленти (ETF на золото та облігації золотодобувних компаній). 

Таким чином, зайняти зберігачу позицію відносно інвестованого капіталу треба і на ринку облігацій. Також, з точки зору боргового навантаження, графіка погашення боргу і акумульованих коштів в сприятливій ситуації перебувають облігації компаній нафтового сектора та секторів ресурсів постійного споживання.

Слід зазначити, що і на американському фондовому ринку ситуація на сьогоднішній день склалася досить тривожна. Так, у серпні 2019 року американський ринок вже встановив історичний рекорд за тривалістю росту - індекс S & P500 ріс довше 3452 днів. Всі фундаментальні інвестори розуміють, що нескінченно зростати не можна, повинна бути корекція, або так звана зміна тренду. 

Але з іншого боку, загальна економічна ситуація у Сполучених Штатів Америці поки не показує негативних факторів відносно подальшого розвитку: сприятлива податкова реформа, другий квартал 2019 р. по звітності компаній був найкращим в історії американського ринку за всю історію спостережень починаючи з 2007 р.; III квартал - кращій в порівнянні з 2009 р., за темпами приросту прибутку корпоративного сектору.

Однак можливе подальше підвищення ставок в американській економіці, зниження темпів зростання прибутку компаній і наслідки торгових воєн США і Китаю та інші релевантні фактори - все це може зупинити зростання фондового ринку та економці в цілому.

Так, в наступному році стратегіями інвестування, які засновані на вартісному підході (Value investing), буде обґрунтовуватися купівля акції американського ринку, які сильно впали в попередні періоди, проте вони є досить перспективними з точки зору відмінних фундаментальних показників компаній та їх недооцінці. Найближчим часом можуть впасти акції компаній США - Amazon, Apple, Visa, Mastercard, потенціал яких складає 30-50% в наступному році.

Також привабливими на американському ринку акції телекомунікаційної компанії AT&T, яка запускає в наступному році технологію 5G і придбала компанію Time Warner. Це захисна акція, яка хоча і є відносно індексу досить вола тильна, але вона коливається у цінового діапазону від 28 долл. до 44 долл. (за період з початку 2012 р до ІІІ кварталу 2019 р.) і також має дивідендну доходність 5,54% (на 09.09.2019 р.).

Сучасний американський ринок вкрай схильний до впливу алгоритмічних торгів, які здійснюють управління активами не тільки у корпоративної сфері, а також у приватному секторі управляння інвестиціями та здійснення спекуляцій.

Захисними активами можуть виступати компанії з високими дивідендами та бізнесом, який не особо чутливий до фінансових криз (наприклад, комунальний сектор).



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота