РОЗВИТОК ДИТЯЧОГО ТУРИЗМУ В ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2014

РОЗВИТОК ДИТЯЧОГО ТУРИЗМУ В ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

16.09.2020 10:13

[Секція 8. Розвиток продуктивних сил і регіональна економіка]

Автор: Ковтуник Інна Іванівна, кандидат географічних наук, старший викладач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи економічного факультету, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка


Важливе значення для дитячої рекреації має відомий ще з радянських часів (як піонерський табір) кожному мешканцю краю дитячий санаторій «Лісова пісня».

ТОВ санаторій «Лісова пісня» і створений на його основі дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «ЕКО ЛЕНД» знаходиться в с. Привороття Друге Кам’янець-Подільського району Хмельницької обл. Розташований санаторій «Лісова пісня» в надзвичайно мальовничому місці на одній із височин Подільських Товтр. Оточена Лісова пісня хвойно-листяним лісом, а біля підніжжя височини тече річка Мукша, там же знаходиться і каскад штучних озер. Наявність живописних краєвидів – гір (височин) та водойм, чисте повітря, щедро насичене озоном та ефірними маслами, створює цілющий мікроклімат, який приваблює не лише юних відпочивальників, але й цілі родини. Тому, в перспективі, можна розглядати заклад оздоровлення та відпочинку «ЕКО ЛЕНД» як базу для сімейного відпочинку.

Санаторно-діагностична база закладу оздоровлення «ЕКО ЛЕНД» дозволяє, в повній мірі, проводити традиційні санаторні процедури, серед яких варто виділити сірководневі, ропні і хвойні ванни, лікувальний душ, басейн, лікувальне плавання, грязьові й озокеритові аплікації, лікувальний масаж, фізіотерапія, фітотерапія та багато іншого. Крім того, на території оздоровниці є власне джерело мінеральної води типу «Нафтуся» і невелике родовище лікувальної грязі, що характеризуються цінними цілющими властивостями.

Основним профілем закладу «ЕКО ЛЕНД» є лікування органів травлення, захворювань крові, органів дихання, сечостатевої системи, опорно-рухового апарату, нервової системи, первинна діагностика та загальне оздоровлення організму.

ЕКО ЛЕНД приймає на лікування, оздоровлення та відпочинок дітей до сімнадцяти років, їх батьків, родини з дітьми. Для організації їхньої рекреації та дозвілля в закладі є все необхідне – відкритий басейн, спортивний і тренажерний зали, теніс і більярд, дитячий майданчик, бібліотека з читальним залом, дискотека, кінозал, їдальня і кафе, інтернет із Wi-Fi. Окрім того, діє спеціально обладнаний для провелення цікавих зустрічей і заходів.

В 2017 р. ТОВ санаторій «Лісова пісня» і створений на його основі дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «ЕКО ЛЕНД» отримав І місце в регіональному етапі огляду-конкурсу серед дитячих закладів оздоровлення та відпочинку в Хмельницькій обл. [2, с. 124-125].

Література:

1. Бейдик О. О. Рекреаційно-туристські ресурси України: методологія та методика аналізу, термінологія, районування: монографія / О. О. Бейдик. – К.: Видавничо-поліграфічний центр «Київський університет», 2001. – 395 с.

2. Ковтуник І. І. Природно-ресурсний потенціал Хмельницької області як база для розвитку курортного господарства регіону / Хмельниччина туристична: історико-культурні, природно-географічні та економічні аспекти розвитку: колективна монографія. Випуск 3 / [кол. авторів; за ред.: С. А. Копилов (гол. ред.), С. Е. Баженова (наук. ред.)]. – Кам’янець-Подільський: в-во Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, 2019. – 208 с.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021

Конференції 2020

Конференції 2019

Конференції 2018

Конференції 2017

Конференції 2016

Конференції 2015

Конференції 2014

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукові конференції

Економіко-правові дискусії. Спільнота